smalle-banner-sdg.jpg

Minder dan 100 dagen en dan…… vindt het Wereldcongres in Nederland plaats! Veel leden zijn aan de slag om alles voor te bereiden en een fantastisch congres neer te zetten. Hier komt enorm veel bij kijken! We willen je daarom graag informeren over wat er momenteel achter de schermen gebeurt.

Tijdens het Wereldcongres in Nederland stellen wij ons ten doel om in één week zoveel mogelijk impact te creëren. Dit betekent dat ons Wereldcongres op een aantal onderdelen anders zal zijn dan eerdere Wereldcongressen. Onder meer door het WeDo2030! festival, maar ook doordat wij op vrijdag na het eindfeest iedereen huiswaarts willen laten gaan met inspiratie en input om in de eigen Kamer en eigen regio hiermee aan de slag te gaan.

Het programma
De inhoud van het Wereldcongres staat inmiddels voor zo’n 90% vast. We hebben prachtige keynote-sprekers, inspirerende bedrijfsbezoeken en boeiende trainingen in het programma opgenomen. Daarnaast hebben diverse Kamers een eigen programmaonderdeel ingebracht en bieden we daarmee de deelnemers aan het Wereldcongres een aantal interessante excursies aan. Het is mooi om te zien hoe betrokken deze Kamers zijn om hun eigen onderdeel neer te zetten. Uiteraard staat er ook sport op het programma. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan het JCI - WK voetbal, dat mede wordt mogelijk gemaakt door de KNVB. Slaagt het Nederlandse team erin om het Wereldkampioenschap opnieuw te behalen?

De focus per dag
Het is goed om te weten dat we hebben gekozen voor een hoofdopzet van de week met op maandag, dinsdag en donderdag alle ruimte voor trainingen, excursies, bedrijfsbezoeken en keynotes. De woensdag staat volledig in het teken van het WeDo2030! festival gericht op de Sustainable Development Goals (SDG’s). In festivalvorm is het deze dag mogelijk om ideeën op te doen en elkaar te inspireren om zo samen een bijdrage te leveren aan het realiseren van de SDG’s. Vrijdag is het doel om als volledige deelnemersgroep hét verschil te gaan maken. Dit wordt een dag met projecten, handreikingen en uitkomsten om positieve verandering teweeg te brengen.

Nog iets anders…
Gebruikelijk is dat Wereldcongressen ergens in de loop van de middag op maandag starten, met op maandagavond de grote opening. Het congres loopt dan door tot zaterdag waarnaar het afsluitende gala op zaterdagavond plaats vindt. Wij hebben gekozen voor een andere indeling, waarbij op maandagochtend het programma al van start gaat en de hele dag door loopt. De Grand Opening vindt wel op maandagavond plaats. Op vrijdag sluiten we zoals gezegd af met een impactdag. Het Farewell gala organiseren we dan ook op vrijdagavond.

Het volledige programma van het Wereldcongres kun je vinden via deze link.

En jij? Jij bent er toch zeker ook bij? Aanmelden kan natuurlijk via de site! https://www.jciwc2017.com/registration/