smallebanner-molens.jpg

JCI Kennemerland organiseert op zaterdag 8 september 2018 een cultureel evenement met het thema ‘een ander perspectief’. In één nacht ontdekken wat Haarlem aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat doe je natuurlijk tijdens de Haarlemse Cultuurnacht! Op zaterdagavond 8 september opent componist Merlijn Twaalfhoven op de Grote Markt de eerste editie van de Haarlemse Cultuurnacht. Dit is tegelijkertijd het startschot voor de evenementenperiode ‘Haarlem viert cultuur’.

Programma

Na de opening gaan de deuren van de musea en een aantal culturele instellingen open. Met een zeer divers avondprogramma vieren we cultuur in Haarlem. Diverse cultuurpaden zorgen voor een nieuwe kijk op cultuur. Met o.a. muziek, kunstexposities, toneel, poëzie, een workshop action painting, gaming en augmented reality. We laten je alvast kennis maken met de muzikale route.

Haarlem Muziekstad

Er is een indrukwekkende line-up met voor elk wat wils. Zet de koptelefoon op je hoofd, dans je benen onder je romp vandaan en zing je stembanden schor met de bekende meezingers. Bij de Silent Disco van Je Suis Energy kun je je niet stil blijven staan.

In de Waag speelt het TenToon Ensemble een concert dat past bij de videokunst van Herman van den Heuvel. Het TenToon Ensemble is een groep enthousiaste muzikanten, die op een frisse manier klassieke muziek brengen voor iedereen. 

Jazz is er in de Philharmonie met Club Phil [ E X T E N D E D ]. Samen met gitarist/componist Corrie van Binsbergen en “HaarleMusicoloog” Maarten Claus bouwen ze een muzikaal feestje tijdens de eerste Haarlemse Cultuurnacht.

In het Toneelschuurcafé heeft het livemuziekevent van VPRO’s online muziekplatform 3voor12 Noord-Holland twee acts uitgenodigd die de cultuurnachtsterren van de hemel komen spelen. De Amsterdamse psych/soul popband Feng Suave en de Haarlemse psychedlic, crazy popact Floris Bates brengen het publiek deze avond naar een andere dimensie.

Afterparty in het Patronaat

Na het ontdekken van alle cultuur in de stad is het tijd om alle nieuwe inzichten en indrukken even te laten bezinken met een koud drankje en de beste muziek. Om 23:00 opent Patronaat zijn deuren en gaan de voetjes van de vloer met rockband Mantra en DJ Ed Rock. De afterparty wordt georganiseerd in samenwerking met 3voor12 Noord Holland van 23:00 – 02:00 uur.

Kaartverkoop gestart

De kaartverkoop is al in volle gang. Kaartjes zijn te koop via ≠ www.haarlemsecultuurnacht.nl. Neem je vrienden mee en laat zien dat je komt via het facebook evenement!

In het kort:

Haarlemse Cultuurnacht
Zaterdag 8 september 2018
Kaarten te koop via www.haarlemsecultuurnacht.nl

De Haarlemse Cultuurnacht is een vrijwilligersinitiatief van de vereniging JCI Kennemerland. Het thema is “een ander perspectief” en heeft als doel om op een andere manier kennis te laten maken met het culturele aanbod van Haarlem. Tijdens de Haarlemse Cultuurnacht wordt er daarom iets extra’s toegevoegd de musea en culturele instellingen zoals Teylers, Frans Hals Museum, het Dolhuys, de St. Bavokerk, de Toneelschuur, de Philharmonie, de Vishal, Museum Haarlem en het Patronaat. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door partners zoals de Gemeente Haarlem, Haarlem Marketing, Prins Bernard Cultuurfonds, de J.C. Ruigrok Stichting en tal van Haarlemse ondernemers.