smallebanner-business.jpg

JCI Oldenzaal heeft een bijzondere primeur te pakken. Voor het eerst in haar bestaan wordt de Nationale Conventie (NC) van álle JCI-Kamers  in Nederland, in Oldenzaal gehouden. Het evenement vindt plaats op 5 en 6 oktober 2018. Het thema dat de Oldenzaalse Kamer aan de Nationale Conventie heeft gegeven is “Verbinding”. De Oldenzalers willen de verbinding maken tussen (rand)stad en platteland, tussen ambacht en high tech, tussen de rest van Nederland en de grensregio en tussen de digitale wereld en de realiteit. Dat betekent een weekend lang inspiratie, met workshops over uiteenlopende onderwerpen (zoals nano-technologie, serious gaming, datasecurity) maar ook uitleg over het succesvolle project “IJsbaan Oldenzaal” , een bedrijfsbezoek aan Trioliet, een ontbijt met bewoners van Aveleijn en komen er bekende Oldenzalers als Björn Kuipers en Carlos Platier Luna over hun ervaringen vertellen.

Oldenzaal nationaal op de kaart zetten

In mei 2017 is na aanlevering van een heus bidbook, de organisatie gegund aan de ca. 30-man sterke Oldenzaalse club. Een prestatie op zich, want er was veel concurrentie. Met ruim 350 betalende deelnemers is de opkomst inmiddels bijzonder hoog te noemen en JCI Oldenzaal schotelt hun gasten een ijzersterk programma voor. Ruim anderhalf jaar voorbereiding hebben de heren erop zitten. Dat is ook de belangrijkste reden om de organisatie van de IJsbaan Oldenzaal in december dit jaar uit handen te geven aan een groep oud-leden van JCI Oldenzaal. Het NC is een enorm project, met een begroting van ruim €120.000, met echte Raad van Advies, Raad van Toezicht en een Commissie van Aanbeveling, waarin o.a. waarnemend burgemeester Theo Schouten zetelt. Al maanden lang zijn de leden van JCI Oldenzaal deelnemers voor het NC aan het werven, daarvoor werden tientallen “Kamers” in den lande bezocht en werd via actief via social media en internet geworven. De hoofdsponsors van het evenement zijn Parker Hannifin, Infotopics, Invadon, New Experts, DMLUX en Hytronik.

Directeur MIVD en Volker Wessels Telecom sprekers op vrijdagavond

Op vrijdagavond 5 oktober vindt er een diner voor meer dan 200 leden plaats bij de Bloemenbeek  in de Lutte. JCI Oldenzaal heeft daarvoor een tweetal een unieke sprekers weten te strikken, namelijk Onno Eichelsheim, de directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) en Wido van de Mast, CEO van Volkers Wessels Telecom. Eichelsheim is iemand die niet vaak in het openbaar spreekt, maar het ministerie maakt een uitzondering voor de Oldenzaalse Kamer. Hij gaat dieper in op de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, in de volksmond ook wel “sleepwet” genoemd. Deze wet stelt de overheid in staat massaal online communicatie af te luisteren, apparaten te hacken, een omstreden wet dus!  Wido van de Mast, CEO van Volker Wessels Telecom, doet ook zijn visie hierop uit de doeken. Van de Mast is tevens voormalig F16-piloot en luitenant-kolonel bij de luchtmacht. In die functie was hij o.a. commandant van de vliegbasis Volkel. Bovendien is hij een prominent oud-lid van JCI Oldenzaal, waardoor de cirkel weer rond is.

Workshops, Björn Kuipers, helikopters en VW kevertjes

Op zaterdag 6 oktober zijn ’s ochtends o.a. een ontbijt met bewoners van zorginstelling Aveleijn en de vergadering van het landelijke federatiebestuur in Stadstheater de Bond gepland. Verder zijn er diverse workshops over innovatieve en high tech onderwerpen, maar is  bijvoorbeeld ook Expeditie Robinson winnaar Carlos Platier Luna en Bjorn Kuipers aanwezig voor respectievelijk een workshop en als keynote speaker. In de middag wordt zeer spectaculair gevlogen met helikopters en is er een rally met klassieke kevers en sportauto’s door Noord-Oost Twente. Dit alles om de streek optimaal te kunnen beleven, van het landschap te genieten en de regio letterlijk op de kaart te zetten. ’s Avonds is er een galafeest en een afterparty in het stadscentrum, waarmee er voor de JCI Oldenzaal een eind komt aan een zeer intensieve voorbereidingsperiode.

Over JCI Oldenzaal

JCI Oldenzaal is een initiatiefrijke Kamer die vooral lokaal een unieke plek in de maatschappij heeft verworven. Niet op de laatste plaats dankzij de evenementen en activiteiten die de laatste jaren zijn opgepakt, zoals bijvoorbeeld de IJsbaan Oldenzaal en “Keep them Rolling” (vrijheidsviering Oldenzaal).