smallebanner-flowers.jpg

Op donderdag 18 oktober 2018 organiseert JCI Rotterdam een benefietavond voor de lancering van Quiet Rotterdam. Quiet is een stichting die armoede onder de aandacht brengt én het leven in armoede wil verzachten. Hoe? Door lokale sponsors iets aan te laten bieden wat het leven aangenamer maakt: van een tweedehands fiets tot een keertje uit eten, van een knipbeurt tot kaartjes voor theater of sport. De benefietavond wordt een gezellige avond voor leden, oud-leden en ons netwerk. Samen willen wij zoveel mogelijk bijdragen aan dit mooie initiatief, door personen en bedrijven enthousiast te maken om producten, diensten en geld aan te bieden voor Quiet in Rotterdam. Kom ook en help Quiet aan een vliegende start!

Een biertje op het terras, lekker lunchen met collega’s, een weekendje weg. Het lijkt zo vanzelfsprekend, toch? Het maakt het leven extra leuk. Voor veel Nederlanders is dit echter helemaal niet vanzelfsprekend. Over Rotterdam gesproken: 1 op de 5 gezinnen leeft in armoede en moet rondkomen van ongeveer € 50,- in de week. Die gezinnen staan vaak op standje overleven.

Het gaat om een grote groep in Nederland: ruim 1 miljoen mensen, maar toch lijkt armoede onzichtbaar in ons dagelijks leven. Daarom vraagt JCI Rotterdam graag je aandacht voor stichting Quiet.

Wat doet Quiet?

De stichting brengt armoede onder de aandacht én wil het leven in armoede verzachten. Hoe? Door lokale sponsors iets aan te laten bieden wat het leven aangenamer maakt: van een tweedehands fiets tot een keertje uit eten, van een knipbeurt tot kaartjes voor theater of sport. De ‘Quiet-members’ maken via een digitaal platform gebruik van dit gratis aanbod.

Lancering Quiet Rotterdam

In oktober gaat de Quiet Community ook live in Rotterdam. JCI Rotterdam omarmt dit initiatief en gaat Quiet helpen om een vliegende start te maken. Voor een zo groot mogelijke impact organiseren we een benefietavond in de Week van de Armoede: Get Together for Quiet Rotterdam.

Op deze avond maak je kennis met Chris, Quiet-member. Hij vertelt hoe hij van succesvol ondernemer opeens één van die 1 miljoen armen in Nederland werd en wat dat voor hem betekent. Verder zullen ook andere sprekers hun licht laten schijnen op het onderwerp armoede en zullen we items veilen om geld op te halen voor het goede doel.

Lees meer: https://jcirotterdam.nl/project/benefiet-get-together-voor-quiet-rotterdam/