CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

JCI Talks - Lucas Janssen

Kalender
Nationaal
Datum
1 juni 2020 22:00 - 23:00
Url
https://jci.nl/jci/jci-talks

Beschrijving

JCI Talks presenteert met trots Lucas Janssen. Hij is oprichter en operations director van CEAD, producent van de grootste 3D printers in Europa. Hoewel het goed staat in hun portfolio, is het niet het ultieme doel van CEAD om de grootste te zijn. De printers printen onderdelen voor gebouwen, bruggen, treinen en zelfs vliegtuigen.

CEAD is opgericht door Maarten Logtenberg en Lucas Janssen. Ze bedienden al de consumentenmarkt met Leapfrog 3D printers toen de ambitie ontstond om de techniek in te zetten voor het bedrijfsleven. Met grootformaat 3D printen kan je vaak sneller en bovendien volledig geautomatiseerd produceren. Dit zou gelden voor onder andere luchtkanalen en gevelbekleding voor gebouwen, maar ook voetgangersbruggen en zelfs mallen voor de productie van vliegtuigvleugels. Een grote uitdaging met veel benodigde ontwikkeling. Bovendien was de vraag: zit het bedrijfsleven hier eigenlijk wel op te wachten?

Lucas neemt jullie mee in de oprichting van CEAD en de technische en organisatorische uitdagingen die daarbij kwamen kijken. Daarnaast geeft hij natuurlijk een kijkje in de techniek en toepassing van 3D printen. Allemaal vanuit het technische zwaartepunt van Nederland: Delft.  

Aanmelden is verplicht en kan via deze link