CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4544 - JCI Nederland.jpg

Met elkaar kunnen we enorm veel bereiken en wordt er enorm veel bereikt. Door de gave voorbeelden te delen, inspiratie op te doen en de samenwerking te zoeken op datgene wat gerealiseerd wordt, kunnen we de bekendheid van de projecten en JCI in het algemeen vergroten. De JCI Awards hebben als doel de buitengewone realisaties van Kamers en leden te erkennen en waarderen.

Kamers kunnen hun nominatie insturen om mooie projecten en leden met een bijzondere prestatie aan het einde van het jaar in het zonnetje te zetten. Hieronder vind je alle informatie voor deze procedure.

Aanpassingen ten opzichte van 2019

Voor 2020 hebben we als Federatiebestuur gekozen om het Awards proces aan te passen: We hebben het aantal Awards verminderd en de titels gewijzigd om meer in lijn te zijn met de internationale Awards. En zo kunnen we de winnaars van de Awards sterker in het zonnetje zetten.

Internationaal is er ook een Awards Programma tijdens de Europese Conventie en het Wereld Congres. JCI Nederland stimuleert Kamers om de samenwerking te zoeken en meer projecten af te vaardigen voor de Internationale Awards. Zo kunnen we ook internationaal laten zien welke impact er in Nederland.

Bekijk hier welke awards je kunt winnen! 

Awards proces

Het Awards Proces voor 2020 ziet er als volgt uit:

Wie kan iets of iemand nomineren?

Elke lokale Kamer, die in lijn is met de bepalingen van de statuten en het huishoudelijk reglement van JCI Nederland, mag een Award dossier indienen. Het dossier moet goedgekeurd worden door de Voorzitter van de Kamer (Uitzondering is de Best Local President/Board Award, deze kan zonder handtekening van de Voorzitter ingediend worden). Als een project of activiteit door meer dan één Kamer is gerealiseerd, dan kunnen deze Kamers het dossier samen indienen. 

Welke richtlijnen worden gehanteerd?

 • Het project moet gerealiseerd zijn in het huidige verenigingsjaar van JCI Nederland. Voor programma’s of activiteiten op langere termijn moet het belangrijkste deel gedurende de vermelde periode plaatsgevonden hebben.
 • Het project mag geen Award gewonnen hebben tijdens een vorige Awards uitreiking van JCI Nederland.
 • Eenzelfde project mag niet in verschillende categorieën worden ingediend.
 • Een Kamer kan slechts één project per categorie indienen.
 • Een Kamer kan in elke categorie een project indienen. Met uitzondering van de Presidential Awards, welke gekozen wordt door de Landelijk Voorzitter van JCI Nederland.

Waar en wanneer moeten de nominaties ingediend worden?

 • De termijn voor het indienen van de Award dossiers start op maandag 11 oktober 2020.
 • De deadline voor het indienen van Award dossiers is vrijdag 27 november 2020 om 23.59 uur.
 • Het dossier mag per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe verloopt de verkiezing?

 • De jury* kiest uit de inzendingen per categorie een top drie. 
 • Wanneer er in een categorie minder dan drie inzendingen zijn, dan zal de Award niet worden uitgereikt, maar krijgen de inzendingen een eervolle vermelding.
 • De top drie per categorie zal uiterlijk vrijdag 11 december publiek bekendgemaakt worden. Deze worden vervolgens doorgestuurd worden naar de vakjury**.
 • De vakjury kiest de uiteindelijk winnaar en de nummer twee en drie. 
 • De Awards worden uitgereikt op een nader te bepalen moment, tijdens het januari CvA op 9 januari 2021 in Tilburg. 

 

*Jury – De jury bestaat uit de Immediate Past President van JCI Nederland (in 2020 de National President) en 6 Kamerafgevaardigden. Vanaf 11 oktober kunnen Kamers ook juryleden voor de Awards afvaardigen. Per Kamer kan er één lid worden afgevaardigd.

** Vakjury – De Vakjury bestaat uit een afvaardiging van de partners, 3-5 partners van JCI Nederland. Deze worden begeleid door de Immediate Past President van JCI Nederland (in 2020 de National President).