smallebanner-flowers.jpg

Nieuw: JCI Talks

In uitdagende tijden als deze delen we inspirerende verhalen over leiderschap en ondernemerschap. Dit zijn nieuwe JCI TALKS. Neem de eerste en derde maandag van de maand van 20.00 tot 20.45 uur deel aan een webinar met business of social gerelateerde verhalen, die aansluiten bij de actualiteit.

JCI TALKS biedt hiermee een platform aan partners en leden en dragen bij aan de zichtbaarheid van JCI. Heb jij ideeën voor inspirerende sprekers, mooie projecten en/of interessante onderwerpen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

De Zoomlink voor de JCI TALKS is telkens te vinden op onze Facebookpagina (JCI Nederland: Team Impact), LinkedIn en Instagram. Ook wordt de link elke keer gedeeld in de voorzittersappgroep – vraag dus ook even na bij je voorzitter. Mocht je de link toch gemist hebben of niet actief zijn op social media, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we je een link kunnen sturen. 

Rodney probeert jongeren die het spoor bijster zijn terug te brengen op het goede pad, ondersteunt door de Politie, de gemeente en het bedrijfsleven. Het mooie van dit project is dat ook de burgers hun steentje bijdragen. Rodney: "Samen doen we alles, we branden en schenken onze eigen koffie, maken ons eigen eten en tappen de beste biertjes. Alles duurzaam, goed en lekker. Vergis je niet; ik ben geen Moeder Theresa, Gandhi of de dalai lama. Daarvoor ben ik gewoonweg te straats. Maar ik ben er wel achter dat ik als jongen van de straat een wezenlijk verschil kan maken voor mijn medemens." Rodney neemt ons tijdens te talk mee in zijn werk als re-integratiedeskundige en sociaal en maatschappelijk vormer.

 

De link voor aanmelden https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcrdOihqjMqH9eP5NFSyfRDxlNNIq9KhYOI

 

Robert Möhring is Campaigner bij Plastic Soup Foundation. In zijn verhaal bespreekt hij de problemen van de plasticsoep voor mens en milieu, maar passeren oplossingen ook de revue. Hoe groot is het probleem? En wat kunnen we doen om de almaar groeiende hoeveelheid plastic een halt toe te roepen? En waarom zijn initiatieven zoals World Cleanup Day nou zo belangrijk?

Deze JCI TALK is terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=RHGP3io9Etg

Jan-Joost is, naast lid van JCI Utrecht, al heel veel jaren gefascineerd door de Italiaanse maffia. Met zijn bedrijfskundige achtergrond is hij in de loop van de jaren steeds meer kenmerken, verschillen maar ook overeenkomst gaan zien tussen “normale bedrijven” en de verschillende stromingen van de Italiaanse maffia. Want wanneer je probeert de criminele elementen te parkeren is Jan-Joost ervan overtuigd dat veel bedrijven en managers kunnen leren van de hun bedrijfsvoering. Een aantal onderwerpen komen o.a. voorbij: kernwaarde, structuren, aannamebeleid, marketing en diverse interessante weetjes. 

Deze JCI Talk kun je terugkijken via de volgende link: https://youtu.be/H9iEkDpDJIY

Van kinds af aan heb ik het ondernemerschap mee gekregen. Mijn ouders hadden een eigen bedrijf dus aan de keukentafel ging het altijd over 'de zaak'.

 Toch besloot ik een corporate carrière te starten. Direct uit de schoolbanken begon ik als vertegenwoordiger en heb mijzelf opgewerkt tot sales manager bij een grote Amerikaanse corporate organisatie. En toen begon het te kriebelen... Ik zou mijn manager gaan opvolger en moest daarvoor nog wat leren vond hij. Een coach kon mij daarbij helpen en zo ging ik een twee jaar durend persoonlijk ontwikkelingstraject in.

JCI Talks presenteert met trots Lucas Janssen. Hij is oprichter en operations director van CEAD, producent van de grootste 3D printers in Europa. Hoewel het goed staat in hun portfolio, is het niet het ultieme doel van CEAD om de grootste te zijn. De printers printen onderdelen voor gebouwen, bruggen, treinen en zelfs vliegtuigen.

CEAD is opgericht door Maarten Logtenberg en Lucas Janssen. Ze bedienden al de consumentenmarkt met Leapfrog 3D printers toen de ambitie ontstond om de techniek in te zetten voor het bedrijfsleven. Met grootformaat 3D printen kan je vaak sneller en bovendien....

JCI Talks presenteert met trots horecaondernemer Camille Oostwegel jr (34). Per 1 januari 2020 heeft hij het bedrijf van zijn vader overgenomen. Oostwegel Collection is over de afgelopen 40 jaar gegroeid van een gehuurd restaurant met 5 medewerkers naar een bedrijf met volledig eigendom van vastgoed en exploitaties van Rijksmonumenten met 380 medewerkers. In de Rijksmonumenten bevinden zich 3 luxe hotels & 8 restaurants, waaronder het Kruisherenhotel.

Camille neemt ons mee in de overdracht van de eerste naar de tweede generatie en de visie op bedrijfsvoering voor, tijdens, en na de coronacrisis. Een zeer actueel onderwerp met grote relevantie voor iedere (horeca)ondernemer en iedereen die er graag op uit trekt. Deel dit met je netwerk, ook buiten JCI.

Deze JCI Talk kun je terugkijken via de volgende link: https://youtu.be/SY-z_0yjmkA

Op 20 april luisterden we naar David de Kock met als onderwerp ‘Never waste a good crisis’. David is oprichter van 365 Dagen Succesvol en 365 Dagen Business Tribe, verzorgt diverse seminars en opleidingen voor zowel particulieren als ondernemers. Tijdens deze JCI TALKS ging David in op drie specifieke ondernemersvaardigheden en de zeven meest gemaakte vergissingen als ondernemer.

Deze JCI Talk kun je terugkijken via de volgende link: https://youtu.be/1MRA47hBQIg

De kick-off van JCI TALKS vond plaats op maandagavond 6 april met meer dan 50 deelnemers. Onderwerp was ‘Ondernemen in crisistijd’. Geerd Simonis is CEO van C’Magne en vertelde op een open manier over zijn ervaringen als ondernemer in crisistijd. Hij deelde zijn tips en tops en beantwoordde live vragen van deelnemers binnen en buiten JCI. Ook via Facebook werd deze eerste editie live bekeken.

Deze JCI Talk kun je terugkijken via de volgende link: https://youtu.be/30XMXXkZhLE