smalle-banner-sdg.jpg

JCI Nederland wil met het project JCI 1000kansen werkzoekende jongeren helpen bij het verbeteren van hun positie op de arbeidsmarkt. Hierbij richten we ons op jeugdwerkzoekenden of jonge ondernemers tot 30 jaar met een opleidingsniveau vanaf MBO4, waarbij wij een kans willen bieden die kan leiden tot werkervaring of een betaalde baan.
We willen blijvende, positieve veranderingen op het gebied van jeugdwerkloosheid bewerkstelligen. Wij zetten ons netwerk, kennis en enthousiasme in om jongeren kansen te bieden. We bieden hiermee niet alleen werkzoekenden kansen, maar ook onze eigen leden en samenwerkingspartners.
We voeren diverse projecten uit in Nederland. Voorbeelden trainingsprogramma's op gebied van persoonlijke ontwikkeling, ondernemers- dan wel werknemersvaardigheden, bedrijfsbezoeken, buddy-projecten en onbetaalde stageplekken of werkervaringsplaatsen.
Heb je vragen? Mail ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom JCI 1000kansen?

Op dit moment ligt de jeugdwerkloosheid in Nederland op 13,7% volgens het CBS en heeft de EU geld beschikbaar gesteld om dit probleem in Europa aan te pakken. In Nederland is er tot eind 2015 geld beschikbaar voor de aanpak van jeugdwerkloosheid door de Nederlandse Overheid. In opvolging van het project “1000 und deine Chance” van onze Duitse JCI-collega’s zijn verschillende Kamers diverse malen bijeen geweest om elkaar te inspireren rondom het thema JCI 1000kansen.

Het 1000kansen project stelt al onze individuele kamers in staat om zelf projecten uit te voeren om regionaal de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Met hulp van het landelijke team en onze samenwerkingspartners kunnen we ons zo samen hard maken voor betere kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt. Dit past perfect bij de missie van JCI: "To provide development opportunities that empower young people to create positive change".

We creëren niet alleen kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt, maar ook voor onze leden. Al onze 4 pijlers vind je terug in dit project!

Hoe is het project ontstaan?

Op het College van Afgevaardigden van JCI in mei 2013 is met een videoboodschap van Mirjam Sterk, Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, het idee gepresenteerd om met het 55 jarig bestaan van JCI Nederland, een project te initiëren teneinde een bijdrage te leveren aan jeugdwerkgelegenheid.

Bij het zoeken naar de (regionale) oorzaken van het probleem en het bedenken van inventieve oplossingen zijn al veel Kamers aangesloten; wil je weten welke Kamers? Kijk dan hier. Inmiddels zijn meerdere kamers concreet aan de slag met projecten, variërend van een trainingsprogramma, samenwerking met andere organisaties en het stimuleren van ondernemerschap als oplossing van jeugdwerkloosheid.

Daarnaast zijn er op zowel landelijk als regionaal niveau gesprekken met jeugdwerklozen, gemeente, UWV en andere partijen zoals service clubs, bedrijven en opleidingscentra voor een plan van aanpak. Hier vind je onze samenwerkingspartners voor dit project.

 

Wat kan ik / mijn kamer doen?

Er worden al heel wat kansen gecreëerd door verschilende Kamers in Nederland. Maar we kunnen en willen nog meer bereiken. Doet jouw Kamer ook mee?

Het landelijke team helpt en ondersteunt kamers en mensen die ook jeugdwerkloosheid willen bestrijden. Dat kan van alles zijn, van netwerkevents tot trainingsprogramma's, van eenmalige coachingscafé's tot het regelen van gesprekken of werkervaringsplekken. Je bent welkom om als kamer of als individu bij te dragen.

Heb je vragen? Mail ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het landelijke team helpt en ondersteunt ieder lid van JCI dat graag meedoet in de strijd tegen jeugdwerkloosheid.

Wat kun je van ons verwachten?

  1. Hulp bij het opzetten van een (trainings)programma
  2. Het vinden van trainers voor trainingen en het samen schrijven van trainingen, dan wel inzet van trainingen.
  3. Train-de-Trainer programma voor leden die ervaring hebben met trainen en graag ook voor 1000 kansen willen trainen. Je hoeft geen JCI Trainer te zijn. Neem contact op met het 1000kansen projectteam hiervoor.
  4. In samenwerking met Team Training&Coaching en Insights regelen we gratis Insights profielen en een practitioner voor sessies voor deelnemers
  5. Netwerkbijeenkomsten met andere organiserende kamers om samen te leren en te inspireren
  6. Mediatraining om 1000kansen ook goed buiten JCI te promoten
  7. Organiseren van een JCI 1000kansen in business netwerkbijeenkomst
  8. Wij onderhouden contacten met samenwerkingspartners voor betere bekendheid van JCI en 1000kansen en ook kamers kunnen samenwerken met deze partners.
  9. We hebben een hoop kennis en kunde over de arbeidsmarkt, solliciteren en netwerken in huis en die delen we graag!

In de tussentijd hoef je het wiel ook niet alleen uit te vinden. Er is een gezamenlijke dropbox opgezet waarin draaiboeken, flyers, trainers en ervaringen worden gedeeld. Wil jij ook toegang tot deze dropbox? Mail je e-mailadres en kamernaam naar Janine van der Vorst; zij zorgt er persoonlijk voor dat jij dan ook toegang krijgt tot de Dropbox.

Ook bestaat er een Facebookgroep. Meld je aan door hier te klikken.
Daarnaast hebben we een Linkedingroep voor alle (ex-) deelnemers en enthousiastelingen. Meld je aan door hier te klikken.

 

JCI 1000kansenprojecten bij jou in de buurt

In diverse plaatsen en regio's sluiten Kamers aan bij het initiatief JCI 1000kansen. Een aantal daarvan heeft inmiddels succesvolle projecten gedraaid.

Deze lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe steden.

 

JCI 1000kansen in de media

JCI 1000kansen is zowel vertegenwoordigd in de lokale media als de landelijke bladen. Deze rubriek wordt regelmatig aangevuld met nieuwe persberichten.

 

Samenwerkingspartners van JCI 1000kansen

Vanuit het JCI 1000kansen project werken we met diverse samenwerkingspartners. Deze partners hebben allen hetzelfde doel: de positie van jongeren op de arbeidsmarkt of in ondernemerschap te versterken. Dit doen zij allen op hun eigen manier. Wil je met hen samenwerken? Neem gerust contact met ons op, we brengen je graag in contact! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.