smallebanner-molens.jpg

De nominatie voor de JCI Impact countdown Awards staat open! Als je iemand wilt nomineren, dan kan dat via onderstaand formulier. We hebben daarbij in ieder geval een aantal gegevens nodig om de kandidaat die jij voor ogen hebt te kunnen identificeren.

Nomineer de JCI Changemakers voor de JCI Impact Award

Alle JCI-ers kunnen een JCI-er of zichzelf nomineren als Changemaker van het jaar. Dit kan door tot 10 oktober een onlineformulier in te vullen met daarin de gegevens van de te nomineren persoon, keuze voor categorie(en) en dan een korte motivatie. 

De genomineerden zijn JCI-leden die zich bovengemiddeld actief inzetten voor een positieve verandering in Nederland of buitenland. Bijvoorbeeld zakelijk of door zich privé in te zetten voor een goed doel of het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Thema & categorieën JCI Impact Awards

Om je aan te melden als genomineerde moet je Impact creëren op een of meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s) onderverdeeld in de onderstaande categorieën: 

 1. Gelijkwaardigheid & Rechtvaardigheid
  Changemakers die bijdragen aan een inclusieve maatschappij waarbinnen iedereen mee kan doen en dezelfde kansen heeft.

 2. Educatie & Arbeidskansen
  Changemakers die zich richten op de ontwikkeling van individuen om hen zo in staat te stellen (financieel) onafhankelijk te zijn.

 3. Duurzaamheid & Natuur 
  Changemakers die zich inzetten voor een schonere wereld, waarin we minder verspillen en zuinig omgaan met de aarde. 

 4. Welzijn en Gezondheid 
  Changemakers die zich inzetten om voor jong en/of oud in Nederland of daarbuiten de gezondheid en welzijn te verbeteren. 

 5. Economie en innovatie 
  Changemakers die zich inzetten om met de economie en innovatie bij te dragen aan een betere wereld.

Meld je hier aan voor de Impact Countdown Awards.

 

Voorrondes JCI Impact Countdown Awards

De voorrondes van de JCI Impact Countdown Awards worden georganiseerd door minimaal 2 kamers samen in een wat voor de kamer een facilitair geschikte locatie blijkt. Er worden minimaal 2 voorrondes georganiseerd. Op deze voorrondes moeten de nominaties hun pitch kunnen geven van rond de 2 minuten. Tot 15 oktober kunnen genomineerden hun pitch filmpje insturen om mee te kunnen dingen naar de finale.

Voor het stemmen op de genomineerden krijgen de genomineerden ruimte op de website om een pitch-filmpje te plaatsen. Gedurende 16-25 oktober kan er gestemd worden en zal de Impact commissie deze filmpjes en stem mogelijkheid helpen promoten.

Finale JCI Impact Countdown Awards 2019

Tijdens het laatste event (eind 2019) krijgen de finalisten het podium. Aan de hand van een korte TEDx-achtige pitch mogen zij de zaal vertellen wat ze hebben gedaan/doen en waarom zij de Award verdienen. Zij gebruiken daar het Theory of Change model voor waar op 2 november een workshop ter voorbereiding en verdieping wordt georganiseerd. Tijdens de finale dag krijgen 5 van de laatste 15 de kans om een workshop te geven over het topic waarmee zij impact maken.

In de zaal zit ook een jury die op basis van plannen en pitches bepaalt wie van de finalisten de JCI Impact Award 2019 in ontvangst mag nemen.

De winnaar krijgt een nader te bepalen coaching traject en alle finalisten krijgen een Impact Countdown Award pakket.

Wanneer

De finaledag zal op 7 december 2019 plaatsvinden. 

Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je een regio event wilt organiseren of als je al een regio event organiseert en wilt samenwerken.