smallebanner-flowers.jpg

1000kansen 

Toen de jeugdwerkloosheid in Nederland in 2013 op een dieptepunt was, is JCI Nederland in navolging van hun Duitse JCI-collega’s het project ‘1000kansen’ gestart. 1000kansen heeft als doel werkzoekende jongeren helpen bij het verbeteren van hun positie op de arbeidsmarkt. Met hulp van het landelijke team en onze diverse samenwerkingspartners kunnen we ons samen hard maken voor betere kansen voor jongeren in ondernemerschap of op de arbeidsmarkt. Dit past perfect bij de missie van JCI: "To provide development opportunities that empower young people to create positive change". 

We hebben al diverse projecten uitgevoerd in Nederland. Voorbeelden zijn trainingsprogramma's op gebied van persoonlijke ontwikkeling, ondernemers- dan wel werknemersvaardigheden, bedrijfsbezoeken, buddy-projecten en onbetaalde stageplekken of werkervaringsplaatsen.

Algemeen Dagblad - Netwerkclub helpt werkloze hoogopgeleiden

JCI Utrecht - JCI zoekt jonge ondernemers

Heb je vragen? Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

World Trade Game

De World Trade Game is ontwikkeld in samenwerking met Professor Tinbergen van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft als onderwerp de wereldhandel, waarbij de wereld is vertegenwoordigd door 12 landen. Twaalf teams besturen deze landen. In drie tot vijf ronden, vergelijkbaar met jaren, vindt er in deze wereld handel plaats.

Iedere deelnemer heeft als taak zijn arbeiders aan het werk te houden, zijn bevolking te kleden te voorzien van eten en van eindproducten: auto's, energie en toerisme. Deze eindproducten kunnen worden "geproduceerd" op basis van de beperkte hoeveelheid grondstoffen die elk land aan het begin van zijn speeljaar krijgt. Er kan tevens worden geïnvesteerd in meer grondstoffen die met inzet van extra arbeid tot eindproduct kan worden omgevormd. 

Hoe loopt het af met de "arme landen", kunnen zij ook winnen? Wat gebeurt er met landen die uitsluitend olie produceren? Kan Europa wel aan de vraag naar consumptieartikelen voldoen? Hebben landen met veel arbeidskrachten daar nu voordeel van of niet? Lonen de investeringen als de grondstoffen door gebrek aan arbeid niet kunnen worden omgezet?

Kortom, een uitdaging die borg staat voor veel plezier en gespreksstof en kan leiden tot nieuwe inzichten, ideaal voor management trainingen, relatie onderhoud of netwerkbijeenkomsten

Wil jij meer informatie? Of wil jij het spel een keer spelen? Neem dan contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..