smalle-banner-sdg.jpg

Ben je geïnteresseerd in mogelijkheden op zakelijk gebied. JCI organiseert zakelijke evenementen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Je krijgt er in een keer een netwerk van circa 2000 leden bij. Lid zijn van JCI schept een band en opent deuren die anders gesloten zouden blijven.

 

JCI in Business

Welkom op de Business pagina van JCI Nederland. Met een enthousiast team willen wij alle JCI'ers enthousiast maken over Business. We doen dit aan de hand van het thema: Business = OK want business is natuurlijk helemaal ok, maar we moeten wel vragen durven te stellen aan elkaar.

Daarom lanceren we de website www.jci-inbusiness.nl. Wat komt er op dan op deze website? Naast een link naar Facebook voor business opportunities, vragen en antwoorden en een link naar LinkedIn komt hier onder meer de evenementenkalender te staan, ondernemers aan het woord, business nieuws en nog veel meer. Ga snel naar www.jci-inbusiness.nl en durf te vragen.

JCI in Business

"We zitten met elkaar in een fantastisch netwerk van ondernemers en ondernemende mensen. Toch komen we er zelden aan toe om ongegeneerd met elkaar over business te spreken. Zonde, want daar liggen ook jouw kansen, zeker nu!"

Stichting JCI in Business organiseert regelmatig in samenwerking met verschillende Kamers het evenement "Let's talk business". Ook hier een energieke avond waarin je je business en netwerk met andere (jci-leden) kunt gaan delen en uitbreiden. De netwerkrondes worden op een bewezen, actieve en effectieve manier uitgewerkt waardoor een succesvolle avond business gegarandeerd is. Je zult versteld staan van de potentie van het netwerk binnen JCI en wat jij voor anderen kunt betekenen.

Wil jij weten wanneer en waar dit evenement wordt georganiseerd? Check de Businessagenda! Meer informatie: www.jci-inbusiness.nl/evenement

 

Wereldhandelsspel (WHS)

Het wereldhandelsspel is spel voor 24 à 48 personen, waarin de wereldhandel wordt gesimuleerd met alle facetten daarvan, zoals onderhandelen, kartelvorming, bankroet gaan, spanning en sensatie. Een spel waarin de deelnemers voor even in de schoenen stappen van wereldleiders, veranderen zij de wereld, wat is hun uitdaging?

Er wordt in een aantal rondes gehandeld in grondstoffen, arbeid en eindproducten. De deelnemers investeren, beheren grondstoffen, drijven handel met elkaar, realiseren economische groei, maken afspraken, sluiten coalities en gaan leningen aan. Werkeloosheid, schaarste en overproductie komen in het spel voor. Het wereldhandelsspel staat garant voor een paar uur teamspirit, handelsgeest, relatiemanagement, politieke keuzes, personal branding maar bovenal veel plezier!! Het spel is al door velen gespeeld: van student tot bankdirecteur. De scepsis aan het begin maakt al snel plaats voor enthousiasme, actie, winnen en nieuwe manieren van samenwerken.

Het spel biedt de gelegenheid om elkaar op een informele wijze te leren kennen, om samen te werken en plezier te hebben. Leer van jezelf en je medespelers, speel met wat er. Laat je mensen graag voor je werken of ga je juist zelf erop uit. Ga je voor eigen of het algemene belang? Hoe loopt het af met de 'arme landen', kunnen zij ook winnen? Wat gebeurd er met landen die uitsluitend olie produceren? Hebben landen met veel arbeidskrachten hier voordeel van of niet?

Binnen het wereldhandelsspel moeten de deelnemers op zoek gaan naar deze oplossingen, internationale handelsverhoudingen en hier proberen verandering in aan te brengen, zodat er resultaat wordt behaald. Dit gaat gepaard met emotionele en rationele beslissingen van deelnemers. Dit vergt inzet, omzetten van denken in actie, creativiteit en samenwerking.

Het wereldhandelsspel is een trainingstool waarbij onder andere de volgende competenties naar voren komen:

  • Van analyse naar actie
  • Samenwerken
  • Conflicthantering
  • Belangenafweging
  • Omgevingsanalyse
  • Onderhandelen
  • Time management

Het spel kan onder andere worden ingezet tijdens teambuilding activiteiten, netwerkevenementen, kennismakingsbijeenkomsten, personeelsbijeenkomsten of als actieve start van een cursus.

 

Bedrijfsbezoeken

Team Business wil graag enkele interessante bedrijfsbezoeken plannen om aan de leden aan te kunnen bieden.

Heb jij suggesties? Neem dan contact op met Team Business.