smallebanner-molens.jpg

Business

Team Business wil de schakel zijn tussen de leden, kamers en ondernemend Nederland. Wij willen alle leden en potentiële leden enthousiasmeren en stimuleren om je ondernemerschap en leiderschap in te zetten. Het Wereldhandelsspel krijgt een inhoudelijke update in samenwerking met professoren en economen. Uiteraard komt er een vervolg op TOYP van afgelopen 1 februari. Daarnaast roepen we met zijn allen dat lid zijn van JCI deuren opent die anders gesloten blijven, maar is dat wel zo? Team Business wil dat dit jaar in kaart brengen. Door het onderzoek wat wij willen gaan doen willen we onze leden nog trotser maken over ons netwerk en potentiële leden en partners inhoudelijk overtuigen van ons fantastische netwerk. Dit onderzoek willen wij niet doen middels een digitale enquête, maar juist door met jou het gesprek aan te gaan! De leden met interessante verhalen willen we graag een podium bieden door middel van JCI Talks. Ben of ken je een JCI lid met een super gaaf verhaal? Stel jij jezelf ook wel eens de vraag; wat doet team Business nou zoal? Of heb je ideeën/suggesties wat we zouden kunnen doen? Lees, kijk en luister dan vooral verder en neem contact op met een van ons!

Inspireren en geïnspireerd raken, dat is een van de mooie kanten van het lidmaatschap van JCI. Al die verschillende leden met andere interesses en achtergronden. Ieder JCI-lid heeft zijn/haar eigen verhaal. Hoe mooi is het om die verhalen te delen en ervan te mogen leren? Speciaal daarvoor is er JCI Talks! 

Een van de dingen die we doen is de organisatie van TOYP; Ten Outstanding Young Persons of the World: Hét Future Proof event waar leiderschap en ondernemerschap centraal staan! Dit event is toegankelijk voor iedereen die wil netwerken, inspiratie opdoen en genieten van boeiende sprekers. Lid of geen lid je bent van harte welkom!

Het Wereldhandelsspel is ontwikkeld in samenwerking met Professor Tinbergen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Het spel heeft als onderwerp de wereldhandel, waarbij de wereld is vertegenwoordigd door 12 landen. Twaalf teams besturen deze landen. In drie tot vijf ronden, vergelijkbaar met jaren, vindt er in deze wereld handel plaats.