smallebanner-tulpen.jpg

Internationaal

JCI biedt je tevens de mogelijkheid om internationale contacten op te doen of om je internationale netwerk uit te breiden via Europese Conferenties en Wereldcongressen of door het vervullen van internationale functies.

De EC vindt éénmaal per jaar plaats in een Europese stad. Deze stad wordt 2 jaar van te voren verkozen tijdens het voorafgaande EC. Tijdens de EC zijn alle JCI leden uitgenodigd uit heel Europa. Centraal staat het officiële JCI programma met de vergaderingen (nationaal voorzitters), de trainingen en worskhops (JCI-trainers) en de diverse competities die georganieerd worden (debating/ speaking). Daar omheen worden door de organiserende stad bedrijfsbezoeken, toeristische uitstapjes, gastsprekers, trainingen, feestavonden en sportevenementen georganiseerd. 

Door het internationale kader van JCI wordt er elk jaar ergens op de wereld een wereldcongres georganiseerd. Zo zijn we afgelopen jaar in Québec Canada geweest en het jaar ervoor in Japan!

In 2017 is dit congres wel heel speciaal, omdat het plaatsvindt in Nederland! Het jaar dat wij in Nederland aan de beurt zijn… en niet alleen om een geweldig evenement neer te zetten, maar het ook eens te ervaren als je dat nog niet eerder hebt meegemaakt! 

Op de JCI European Know-How Transfer in Brussel, België, hebben JCI-leden de mogelijkheid om direct te communiceren met ambtenaren en leden van het Europees Parlement (EP) en de Europese Commissie. Leg persoonlijke contacten en verhoog het wederzijds begrip tussen politici, het bedrijfsleven en de maatschappij.

Ieder jaar vindt eind juli de JCI Global Partnership Summit (GPS) in New York plaats. Een unieke kans voor JCI-leden om meer te weten te komen over de samenwerking van JCI met de VN. Dit jaar extra in de aandacht: de Sustainable Development Goals. Is het JCI gelukt om doelen in werking te zetten? Is er verandering? En wat doet JCI - jij en ik - om in de toekomst lokaal te zorgen voor veranderingen?

Het JCI Twinning programma gaat over samenwerkingsovereenkomsten tussen lokale kamers in verschillende regio’s of landen op vrijwillige wederzijdse basis.

Uitwisselingsbezoeken, ideeën doornemen, gezamenlijk projecten opstarten, werken aan een (business)relatie door bedrijven te bezoeken en/of elkaars cultuur leren kennen horen daarbij. Het potentieel bestaat uit ruim 6000 JCI-kamers die in 110 landen wereldwijd actief zijn! Doelstelling van twinning is om een sterkere positieve impact te realiseren vanuit samenwerking en het delen van ervaringen.

In het voorjaar vindt elk jaar de European Capital Meeting plaats. Dit is een informeel evenement georganiseerd voor en door JCI-leden in Europese hoofdsteden. Al sinds 1993 wordt het event op eigen initiatief georganiseerd en elk jaar is er wel weer een hoofdstad die de organisatie voor het volgende jaar wil oppakken. In 2013 was het in Berlijn, in 2014 was het in Belgrado en in 2015 in Kopenhagen. JCI Ankara in Turkije zal het event in 2016 organiseren.

Vanwege de huidige situatie en omstandigheden in Turkije heeft JCI Ankara besloten om het event uit te stellen tot de herfst. Meer informatie over het event en de organisatie kun je vinden op http://ecm2016.com/

Leden van JCI Nederland zijn in de gelegenheid om opleidingen en congressen in andere landen te volgen.

Volg de aankondigingen via de JCI NL-groepen op Linkedin en Facebook. Soms loopt de aanmelding voor een evenement via het Federatie Bestuur omdat het aantal plaatsen per land beperkt is. Voor informatie kan je ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..