Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

Nieuws

Agenda

NC Grenzeloos - Zeeuws Vlaanderen
22 okt 2021 17:00 - 24 okt 2021 15:00

JCI Zeeuws-Vlaanderen is één van de meest spraakmakende kamers van Nederland. In 2021 viert de kamer alweer haar vijftigste verjaardag. Een prachtige reden om een Nationaal Congres te vieren, dit keer zelfs twee congressen voor de prijs van één op ​22, 23 en 24 oktober 2021.

We hebben een prachtig programma in voorbereiding. Sinds de toezegging van JCI Nederland en JCI België is de commissie NC2021 direct aan de slag gegaan. Zij willen JCI kennis laten maken met het mooiste stukje van de Benelux. Daarnaast zullen zij het bekendste en grootste B2B netwerk event van Zeeuws-Vlaanderen, de BO2, koppelen aan de CVA en het 50-jarige bestaan van JCI Zeeuws-Vlaanderen.

Al in 2019 is onderzocht of we het als kamer zien zitten om een NC te or­ganiseren in combinatie met ons jaarlijkse netwerk event, ons jubileum en dit dan in samenwerking met België en Nederland. Het antwoord was vol­mondig JA. Leden, oud-leden en senatoren hebben aangegeven graag hun steentje bij te dragen aan de organisatie van dit weekend. Zij hebben alle­maal ervaring met het organiseren van het jaarlijkse netwerkevent van de JK Zeeuwsch-Vlaanderen voor 600 personen.

JCI Zeeuws-Vlaanderen is landelijk bekend door zijn opvallende en trouwe aanwezigheid tijdens congressen wereldwijd. Graag halen we de JCI leden naar ons stukje Nederland in 2021.

FranklinCovey training 'Mindset'
30 okt 2021 10:30 - 13:00

Zaterdagochtend 30 oktober geeft JCI Amsterdam-Amstelland een toffe training over de eerste van zeven eigenschappen van Covey. Besteed twee uur van je tijd en verdien die dubbel en dwars terug met wat je leert over het omgaan met tijd en je activiteiten.

Locatie: De veranda, Amstelveenseweg 764, Amsterdam

Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dag van de Commissaris
4 nov 2021 09:00 - 18:00

Donderdag 4 november is de Dag van de Commissaris. NCD, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren, organiseert jaarlijks een inspirerend congres voor iedere Commissaris en Toezichthouder. Dit jaar staat in het thema van ‘verantwoordelijkheid’ oftewel ‘Responsibility Leads’. Ga met vakgenoten in gesprek over de diverse thema’s, vergaar inhoudelijke kennis en word bijgepraat. De Dag van de Commissaris is een must voor iedere commissaris en toezichthouder óf als je dit wilt worden! JCI-ers ontvangen 50 euro korting op hun deelname. Geef bij je aanmelding aan dat je JCI-er bent en ontvang de korting op de factuur. Meer informatie en aanmelden: dagvandecommissaris.nl

Wil je kans maken op een GOLDEN TICKET, laat ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarom jij deze verdiend. De meest originele inzending zal worden beloond.

Het Wereldcongres vindt dit jaar plaats in Johannesburg, hoewel het nog onzeker is of het live is  of dat er toch gekozen wordt voor een online of hybride variant. Stay tuned!  Bekijk de website, volg ze op social media en bij vragen kun je terecht bij Team International. 

 

En normaliter...

Holland Hotel & Dutch Delegation Night

Tijdens het wereldcongres wordt er door het Team Internationaal een Holland Hotel geregeld zodat we als Nederlandse delegatie samen kunnen optrekken. Tijdens de welkomstborrel en Dutch Delegation Night beleven we samen gezellige Hollandse avonden. Zo leer je niet alleen mensen uit jouw kamer kennen, maar maak je kennis met JCI Nederland. Informatie over deze evenementen worden gecommuniceerd met de deelnemers van het wereldcongres. 

Team International

Elk jaar gaat er een Nederlandse delegatie naar het wereldcongres. Dit varieert van 30 tot 70 leden. Team International begeleidt dit! Ook houdt Team International je op de hoogte via e-mail, Facebook en de nieuwsbrief.

 

Direct regelen

Het is even rustig geweest rondom Project van de Maand. Maar gelukkig blijven de aanmeldingen binnen komen. Er zijn twee mooie projecten ingediend die nu mee dienen in de race naar Project van de Maand Winnaar. Zo is er in Deventer een poging gedaan om het Guinness World Record koekhappen te verbreken. Met succes kan ik je vertellen. Dit project zal de strijd aan gaan met een eeuwen oude traditie. Oké, niet eeuwen oud maar JCI ‘s-Gravenhage organiseert samen met het Koningin Emma Fonds sinds 1963 de Bejaardenboottocht.

Wil je meer over deze projecten weten, download dan hieronder snel de scrapbooks en breng onderaan deze pagina een stem uit op Beste Project van de Maand. Stemmen is mogelijk tot en met zaterdag 14 oktober 13:00 uur.

Veel stem plezier!
Team Secretaris Generaal

1. JCI ’s-Gravenhage – De Bejaardenboottocht

Sinds 1963 organiseert JCI ‘s-Gravenhage samen met het Koningin Emma Fonds de Bejaardenboottocht. Elk jaar regelen wij voor 60-70 hoogbejaarden een heerlijk dagje uit.

Aspirantleden van JCI ‘s-Gravenhage krijgen de taak om deze dag tot een ongekend hoogtepunt te maken en om alle organisatie en uitvoering vlekkeloos te laten verlopen.

Naast de boottocht, de goed verzorgde oer-Hollandse lunch, met tomatensoep, een bolletje kaas en een kroket, en het vervoer verzorgt de Kamer ook elk jaar een stukje entertainment: de BINGO! Dit jaar was oud-lid Simone Oudakker de enthousiaste Bingomaster (met Lotte Nijkamp als bingo-assistent). De aspiranten hebben geweldige prijzen geregeld. Deze waren gesponsord door zowel Kamerleden als lokale Haagse retailers waaronder Albert Heijn, Rituals, Primera, Pathé, verschillende drogisterijen en aan het tijdschrift Vorsten. In totaal waren er meer dan 100 prijzen! Wij danken de gevers voor hun gulle donatie voor onze enerverende bingo.

Klik hier voor het ingevulde scrapbook (PDF)

2. JCI Deventer – Heel Deventer hapt

Het Guiness World Record Dry Bobbing ( koekhappen) is verpletterd: 2.321 koekhappers is het officiële Record, zoals ook ingediend bij Guiness World Record. Officieus waren het er 3.228 koekhappers aanwezig op deze dag. Het is gelukt om alle Deventernaren in alle leeftijden aan te spreken en mee te laten doen. Zo was er bijvoorbeeld een scootmobielvereniging aanwezig en een afvaardiging van het AZC in Deventer, mensen met een Allergie voor ontbijtkoek konden zelfs meedoen. We hadden hiervoor rijstewafels en glutenvrije ontbijtkoeken beschikbaar gemaakt.

De impact was groot om de organisatie in onze “vrije” tijd naast al onze al drukke levens rond te krijgen en we gingen met de kamer over hoge pieken en dalen. We hebben we elkaar beter leren kennen en iedereen heeft op de toppen van zijn kunnen gewerkt om het voorelkaar te krijgen. En met succes want we hebben een cheque van €25.000 euro kunnen overhandigen aan Stichting Present Deventer.

Klik hier voor: Krantenartikel De Stentor 1 en Krantenartikel De Stentor 2

Klik hier voor het ingevulde scrapbook (PDF)

 

Poll #4 Project van de Maand 2017

Het is niet meer mogelijk om op deze poll te stemmen.

Project Gallery

Bekijk alle projecten

Aankomende congressen

22-24 oktober 2021

22 januari 2022

8-11 juni 2022

Onze partners

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief