smallebanner-tulpen.jpg

Bestuurszaken

Op deze pagina vind je diverse zaken die het bestuur van de lokale Kamers verder kan helpen. Denk hierbij aan diverse formats, de CVA-stukken en informatie over regelingen, zoals Verheij.

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft ook impact op JCI Nederland en haar leden. Welke gevolgen heeft de wetgeving voor het gebruik van persoonsgegevens binnen je groep? Wat verandert er? Wat moet je doen?

Voor een (lokale) JCI-Kamer is het belangrijk dat het bestuur als eenheid optreedt. Als er een goed samenspel is, zal een positieve invloed uitgaan naar de Kamerleden. Ook de representatie van de Kamer is een zaak van teamwerk.

Functieomschrijvingen (lokale) Kamerbestuurders.

De procedure van een lokale vereniging tot het verkrijgen van het gewone lidmaatschap van de Federatie van JCI Nederland bestaat uit drie fasen:

  1. kern;
  2. aspirant-lid (de JCI i.o.);
  3. gewoon lid.

Voorbeeld statuten van een (lokale) Kamer

Onderstaand de meest gebruikte termen binnen JCI Netherlands.

Heeft jouw Kamer minder dan 25 leden? En hebben jullie de ambitie om te groeien? Hebben jullie budget nodig om een ledenwerfactiviteit te organiseren? In dat geval kun je gebruikmaken van de ‘Regeling Verheij’.

De internationale website van JCI (www.jci.cc) bevat interessant informatie over projecten, partnerships, marketing en communicatie, etc. Ook dien je je op deze site in te schrijven voor de individuele trainingen van JCI.

Hier vind je de handleiding voor de DLA. De DLA bestaat uit 2 omgevingen. De eerste is Semble, hier vind je gegevens van je eigen Kamer en je eigen persoonsgegevens, die je ook zelf kunt aanpassen. De tweede omgeving is de Portal, hier kun je informatie vinden van leden van andere Kamers. Als je in de Portal wilt inloggen moet je eerst je account activeren in Semble.

Voor zowel Semble als de Portal kun je de volgende handleiding gebruiken. 

In de handleiding staan ook instructies voor de Kamervoorzitters en secretarissen over het muteren van ledengegevens, het opvoeren van een nieuw (aspirant)lid en wat je moet doen als een lid de Kamer verlaat. Het bijwerken van de DLA en een actuele ledenlijst aanhouden is de verantwoording van de Kamer.

Eigen profiel aanpassen in de DLA

Andere leden zoeken in de DLA