Fotograaf Tom Beltman - JCI Wereldcongres 02  2017 - woensdag - JCI Nederland.jpg

Ben jij op zoek naar een nieuwe persoonlijke uitdaging? Wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen JCI Nederland? Heb jij weleens gedacht aan het trainerschap binnen JCI Nederland?

Zoals jullie mogelijk al weten is de komende Europese Conferentie (EC) in Boekarest, Roemenië. Hierbij de eerste update vanuit JCI Team International over dit jaarlijkse event welke plaats zal vinden van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 Mei 2023

Tijdens het eerste weekend van februari 2023 organiseren we de Growth & Development Academy voor leden uit Nederland en omliggende landen, voor besturen, maar vooral ook ledencommissies of leden die vaak met ledenwerving en -behoud bezig zijn. En aanmelden kan nu!

Heeft jullie Kamer de beste voorzitter van Nederland? Of heeft één van jouw Kamergenoten een uitzonderlijke bijdrage geleverd? Is een van jullie aspirant leden ontzettend goed bezig? 
Oftewel; Wie heeft zich buitengewoon ingezet en verdient het om in het zonnetje gezet te worden? Goed nieuws. Want het is tijd voor het tweede deel van de awards dit jaar. 

Jij doet volgend jaar toch ook mee? Leer heel veel over en met andere, maar vooral over jezelf. Ontwikkel jezelf tijdens deze leiderschapstraining. Alles wat je leert kan je zakelijk, privé en natuurlijk binnen JCI gebruiken.

Greetings, dear friend,

It’s us, the spirited and restless EC 2023 COC team. We’ve probably already met somewhere. If not, go check the amazing group of people from JCI Bucharest and JCI Romania who are getting ready to welcome you next year, end of May, in Bucharest, Romania.

The time has come to get this party started. Ok, maybe not the party itself. There are 220 more days till then. But the conversation about the Most Outstanding JCI event in 2023 will definitely start right here, right now.

Just take the leap and get ready to be amazed.

CvA Januari 2023 – JCI Haaglanden

Waar denk jij aan bij de stad Den Haag? – Discover Den Haag tijdens het CVA in januari

Altijd al benieuwd naar wat andere kamers organiseren en hoe ze het doen? Kom dan naar de Impact Summit op 13 november in Den Haag. Op zondag 13 november 2022 vanaf 13:00 is het weer zover. De tweede editie van de JCI Impact Summit is een feit! 

Saxion doet onderzoek

Voor de komende tien weken gaan zes studenten van de Hogeschool Saxion aan de slag met de naamsbekendheid van JCI. Zij zullen onderzoek doen naar hoe de naamsbekendheid binnen de  leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar vergroot kan worden, om zo het aantal nieuwe leden binnen deze doelgroep te vergroten. En daar hebben ze jouw hulp bij nodig!

Awards JCI

Heeft jullie Kamer de beste voorzitter van Nederland? Of hebben jullie als Kamer samen een ontzettend mooi project neergezet? Goed nieuws!! Want de felbegeerde awards komen er weer aan. Een mooie kans om jouw Kamer, dat ene lid of speciale project eens goed in het zonnetje te zetten.  

Wil je deel uitmaken van de redactie van het onwijs gave JCI MGZN? Houd je van teksten schrijven, foto’s maken, knippen en plakken? Wil je meer weten over JCI en haar impact? Dan ben jij de persoon die we zoeken! 

Op 10 september 2022 realiseerde JCI De Landen van Overmaze en Ronde Tafel 179 Maastricht- Charlemagne het evenement ‘Een Dag Niet Ziek’ in Cadier en Keer. In samenwerking met de hulpdiensten, het bedrijfsleven en maatschappelijk actieve organisaties werd een speciale dag georganiseerd voor (chronisch) zieke kinderen in Zuid-Limburg én hun gezin. Het was een mooie dag met warme herinneringen dat smaakt naar meer.

Save the date! Zaterdag 26 november 2022 organiseert JCI Walcheren; De Rally van Walcheren.

Zoals jullie waarschijnlijk weten gaat het Wereldcongres in Hong Kong dit jaar alleen online door, vanwege de inreisrestricties. Echter, JCI Malta organiseert voor geheel Europa de JCI European Meet-Up in dezelfde week. Dit zal live plaats vinden in het Salini Resort op Malta en iedereen is welkom! Uiteraard zullen we met een aantal mensen JCI Nederland vertegenwoordigen deze week, maar wil je ook mee? Meld je dan aan via de volgende link en laat het ons weten! https://jci.org.mt/european-meet-up/

Het Gehandicapte Kind - plusregeling

💰Plusregeling

Wist je dat je bij fundraising voor onze JCI partner Stichting Het Gehandicapte Kind je de opbrengst tot 50% kunt verhogen? 

Dansen met Janssen

Afgelopen 19 augustus was het eerste regio event van dit jaar. JCI Kennemerland, JCI Haaglanden en JCI 's Gravenhage hadden samen een inspirerende sessie georganiseerd met als titel "dansen met Janssen". Lees hier meer over deze avond & hoe ook jullie Kamer gebruik kan maken van het budget van JCI Nederland voor het organiseren van een JCI regio event. 

Love life. Fight cancer. - JCI Walcheren

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight Cancer, dat in 2014 ontstaan is door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. 

De Dutch Academy is dé leiderschapstraining voor (aspirant) leden van JCI. Een training van vier dagen (weekend en een terugkomdag) die volledig is gericht op het ontwikkelen van je leiderschapskwaliteiten en teamdynamiek. Deze training is zowel zakelijk, privé als binnen JCI dagelijks te gebruiken!

2023

Het voelt nog zo vroeg in het jaar, maar nu het zomervakantie is komt het nieuwe jaar snel dichterbij. 2023: Een jaar waarin de wereld verder ontwaakt uit haar COVID-schoonheidsslaap. Een jaar waarin ik het stokje mag overnemen van Kim Scholten en mag voortborduren op haar goede werk en dat van haar team. Een jaar om te connecten met een nieuwe generatie en om te re-connecten met Kamers en Leden bij wie de binding met JCI Nederland/International is verslapt in deze gekke tijden. Een volgende stap zetten richting een eensgezinde toekomst die past bij deze tijd en bij de koers van JCI International.

Om deze volgende stap te kunnen zetten heb ik het voorrecht om komend jaar -na jullie goedkeuring- te mogen werken met een aantal echte toppers. Ben jij een van hen? Ik heb nog een aantal vacatures waarvoor ik progressieve, leergierige en enthousiaste leden zoek.

Vacature

Ben je communicatief sterk en integer? En wil je bijdragen aan een veilige en inclusieve vereniging? Word lid van de vertrouwenscommissie. 

JCI Nederland heeft een vertrouwenscommissie die fungeert als klankbord binnen de vereniging. Op dit moment zoeken wij nieuwe leden voor deze commissie voor een periode van 3 jaar. 

Elk jaar organiseert JCI hét persoonlijk leiderschaps trainingsweekend voor leden van JCI: de Dutch Academy (DA). Dit jaar van vrijdag 25 t/m zondag 27 november 2022 met een terugkomdag op zaterdag 15 april 2023.

Op 7,8 en 9 oktober 2022 organiseert JCI Utrecht de Nationale Conventie (NC) 2022! Een weekend vol met lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken, borrels en natuurlijk een knallend feest. Een mooie gelegenheid om elkaar weer in grote getalen te ontmoeten tijdens een uniek JCI event, dit keer in het midden van het land! Koop nu je tickets met korting via www.nc2022.nl!

Met bijna 80 Nederlanders hebben we genoten van het EC in Brugge. Er was voor ieder wat wils. Wilde je meer weten over JCI? Verschillende workshops over JCI en tussendoor kon je iedereen vragen stellen. Wilde je jezelf verder ontwikkelen? Workshops over verschillende onderwerpen en thema’s. Wilde je meer weten over Brugge? Dan waren er meerdere mogelijkheden om de stad te leren kennen, maar ook zeker het eten en drinken. Wilde je een feestje? Daar waren volop mogelijkheden voor.

‘Neeee… hier toch naar links’ of… ‘nog 50 meter’ of… ‘we zitten verkeerd, terug’ of… ‘Yes, een letter! … dit zijn de vele kreten die je hoort tijdens de JCI Haarlemmermeer Rally! Bolletje pijltje, kortste route etappe zijn een paar van de etappes die altijd wel gereden worden tijdens de JCI Haarlemmermeer Rally. Allemaal op prachtige binnenwegen die de route rijk is. Meedoen?

Tijdens het eerste weekend van juli vond het Basics for Trainers 'Train de Trainer' weekend plaats. Samen blikken we kort terug op een leerzaam en inspirerend weekend. Zien we jou bij de volgende sessie?

 

Wist jij dat een van de partners van JCI Nederland WeShareTalent is? Ben jij benieuwd wat WeShareTalent is en wat jij uit JCI lid uit dit partnerschap kan halen? Kom dan naar de online kennismaking informatiesessie op 29 september om 17.00 uur. 

Ledengroei en ledenbehoud waren een hot topic tijdens de Europese Conferentie in Brugge en dat herkennen we. Daarom organiseert JCI Nederland van 2-4 september een GDA voor leden uit binnen- én buitenland zodat we met en van elkaar kunnen leren. Doe jij ook mee namens en voor jouw Kamer? Kijk voor alle informatie op www.jci.nl/rgda2022

 

Als er iets unieks is aan de Friese cultuur dan is het wel het Skûtsjesilen! Een prachtig zeilspektakel wat je niet mag missen! Uiteraard biedt JCI Friesland jullie de mogelijkheid om dit van dichtbij mee te maken! Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Dansen met Janssen

Op vrijdag 19 augustus aanstaande wordt een inspirerende avond georganiseerd door JCI Haaglanden, JCI 's-Gravenhage en JCI Kennemerland met Philippe Sakalis, Phd als spreker. Philippe is werkzaam als Director of Technical Operations at The Janssen Pharmaceutical, (je weet wel die van Dansen met Janssen Vaccinaties 💃🕺) En goed nieuws, want iedereen is welkom!