CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

Zondag 9 juli was een stralend zonnige zomerdag. Daarmee hebben we de perfecte middag voor de JCI BBQ weten te plannen. JCI leden die actief zijn in de landelijke besturen en/of die zich inzetten in de teams voor de organisatie van het Wereldcongres zijn deze dag bij elkaar gekomen in Nuenen bij het Boordhuys. De eerste helft van 2017 zit er al weer op en het Wereldcongres komt snel dichterbij! Reden te meer om iedereen die hard werkt om er een succesvol JCI jaar van te maken, letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten.

In het Boordhuys werd iedereen zeer gastvrij ontvangen en in de besloten tuin raakte iedereen meteen met elkaar in gesprek onder het genot van koffie, thee en taartjes. Ruud Tuithof opende als Nationaal Voorzitter de middag en sprak zijn waardering uit aan alle aanwezigen voor de inzet en de bereikte resultaten tot dusver. De positieve energie van het eerste half jaar houden we graag voor het tweede half jaar vast, ook in de aanloop naar het Wereldcongres dat vanaf 6 november a.s. plaats zal vinden.
De middag stond in het teken van het verbinden met elkaar, op een gezellige manier elkaar op de hoogte brengen van alle activiteiten én in contact komen met degenen die je nog niet zo goed kent.

Omdat we binnen JCI niet alleen voor ontspanning, maar ook voor inspanning zijn, kreeg vervolgens Gerben Willemsen het woord. Aan hem de eer om iedereen in teams aan het werk te zetten. Na het vormen van de teams werd eerst nog even verder kennis gemaakt met elkaar, waarna Gerben met een pub quiz de nodige hersenkrakers aan de teams voorlegde. Vragen als: ‘Hoeveel kilometer fietspad ligt er in Amsterdam?’ ‘Welke stad komt als enige Nederlandse stad in het Wilhelmus voor?’ en ‘Hoeveel fietsen telt China?’ zorgden voor een fanatieke strijd en natuurlijk ook voor veel hilariteit. De medailles voor de winnaars maakten de competitie compleet.

In een uitstekende sfeer werd vervolgens de BBQ gestart. Deze was uitstekend verzorgd, met heerlijke salades, tapenades en diverse vlees- en vissoorten. Wist je dat Robert-Jan van der Poel niet alleen een goede penningmeester en SG is, maar ook een uitstekende BBQ’er? Alle smaakvolle BBQ-gerechten zijn vakkundig door hem klaar gemaakt. In het volle zonnetje heeft hij dat fantastisch gedaan! Op het terras in de tuin bleef het lang gezellig en je zag dat er steeds weer nieuwe gesprekken ontstonden. Ook nieuwe ideeën kregen verder vorm en dan is het natuurlijk fijn dat je deze meteen samen kunt brengen met iedereen die daarbij kan helpen. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde JCI BBQ die alle teams nog een extra stimulans geeft om JCI Nederland ‘Futureproof’ op de kaart te blijven zetten, zowel landelijk als internationaal!