Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

Dat er voor iedere Kamer een passende kamertraining te boeken is blijkt wel uit de ervaring van JCI Heerenveen. Kamerlid Jozé Danen vertelt over haar ervaring met JCI Training & Development en welke kamertrainingen dit jaar een positieve impact hebben gehad op haar Kamer.

Maatwerk kamertraining ‘APK’
Voor JCI Heerenveen staat 2017 in het teken van verbinding. We hebben er de afgelopen 2 jaar veel nieuwe leden bij gekregen en de meeste oudgedienden hadden hun lidmaatschap opgezegd. Tijd dus om ook de identiteit van de huidige Kamer te ontdekken en een soort algehele check-up te houden. Toen ik Barbara Wolters, team Training & Development, belde om te vragen naar een op maat gemaakte training vertelde ik haar dat onze Kamer een soort “APK” wilde houden. Na een telefonische intake met Barbara wist ze genoeg om met een koffer vol ervaring en handvatten naar Heerenveen te komen en ons deze APK training te geven. Met vragen zoals; “wat heeft de Kamer nodig van haar leden?”, “wat heb jij nodig om je lidmaatschap zo goed mogelijk in te vullen?” en “wat verwacht jij van je lidmaatschap?” zijn we aan de slag gegaan. Soms was het al snel duidelijk; van dit gedrag willen we af, of daar willen we ons op focussen. Andere dingen gaven input om in de maanden daarna het onderwerp verder uit te denken en te ontwikkelen.

De APK training gaf bij de aanwezigen veel energie en nadien is er in de Kamer ook veel over nagepraat. Met enkele concrete zaken zijn we aan de slag gegaan, zoals het opstellen van een Huishoudelijk Reglement met afspraken die we met elkaar willen maken.

Training ‘kleur bekennen’
De tweede training stond in het teken van elkaar leren kennen. Hier was de training “Kleur Bekennen” erg geschikt voor. Onder leiding van Janine van de Vorst en Michèle Hermans hebben we een eerste verkenning gedaan van de persoonlijke Insights voorkeurskleuren. Door het uitdelen van kleurenkaartjes aan anderen kreeg iedereen al snel een voorkeurskleur in zicht. Er werd ons verteld hoe ieder kleurtype zichzelf onderscheid en hier hebben we wat interactieve oefeningen mee gedaan. Herkenbaar gedrag en anekdotes kwamen voorbij.

Om ons jaarthema verbinding ook weer terug te laten komen hebben we aan een andere regionale Kamer, JCI Friesland, gevraagd of zij ook leden hadden die bij de training wilde aansluiten. Zo hadden we 2 vliegen in één klap; én een leuke interactieve training én verbinding met andere regionale JCI–leden.

Na jaren eigenlijk niets met JCI trainingen te hebben gedaan, is het ons dit jaar goed bevallen om twee leuke trainingen te volgen. Voor volgend jaar komen ze ook zeker weer op de agenda en met het leuke trainingsaanbod dat JCI biedt, zit er altijd wel iets passends bij!

Geïnspireerd?
Ben je ook benieuwd wat JCI Training & Development specifiek voor jouw Kamer kan betekenen? Bekijk de mogelijkheden via http://www.jci.nl/training.html of neem contact op met een trainingsadviseur (Tatsiana van Neerbos, Imke Teeuwen, Janine Zoer) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aan elke Kamer is een trainingsadviseur gekoppeld. Via deze link kun je zien welke trainingsadviseur beschikbaar is voor jouw Kamer: http://jci.nl/training/item/team-training-en-development-1.html#verkoopadviseurs