CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

Waarom zijn zo weinig jongeren geïnteresseerd in de politiek? Terwijl we er toch wel last van kunnen hebben als het om studielening gaat of huisvesting die niet voorhanden is? Vrijheid van godsdienst en meningsuiting?
Daarom denk ik dat de taal die politicus spreken moet veranderen. En daar wil ik iets aan gaan doen!

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Jahkini Bisselink en ik sta in de finale om jongerenvertegenwoordiger te worden voor Nederland in de Verenigde Naties. 
Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk jongeren te bereiken omdat ik alle jongeren een stem wil geven.
 
Ik ben 18 jaar en ben dit jaar begonnen met de studie Pedagogische wetenschappen. Ik zie dat niet alle jongeren gelijk behandeld worden, op bijvoorbeeld school, maar ook daarbuiten. Zo werd mij vaak verteld dat ik een dromertje was en het niet ver zou schoppen. Mijn VWO heb ik in zes jaar afgerond. 
Door de jaren heen ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in gelijke kansen en gelijke rechten in mijn omgeving. Ik werd lid van de leerlingenraad, UNESCO werkgroep, jongeren milieu Actief en sinds kort ben ik ook vrijwilliger bij War Child. 
 
Ik voel me erg betrokken bij de samenleving en met name bij de ondervertegenwoordigde groepen. Die wil ik graag een stem geven. 
Het is mijn droom om mijn vrijwilligerswerk bij de VN voort te zetten. 
 
In deze week, van 23 tot 30 oktober, zijn de verkiezingen. Ik moet in deze week 8000 stemmen ophalen. In de nacht van de VN op 30 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. 
 
Ik heb een Facebook pagina; 'Jahkini naar de VN'
 
 
Geven jullie mij een stem?