CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4584 - JCI Nederland.jpg

Met een schepnet in de hand, terwijl je op een boot door de Amsterdamse grachten vaart en de competitie aangaat met andere boten. De Trash Hunt tijdens het Wereldcongres is niet alleen een fun evenement, maar draagt ook bij aan de oplossing van een groot maatschappelijk probleem. We kunnen het niet beter uitleggen dan in onderstaand filmpje wordt gedaan:

Klik hier voor de video

Tijdens het Wereldcongres kan jij bijdragen aan de oplossing van het Plastic Soup probleem. Op Impact Friday 10 november steken we, samen met de Plastic Soup Foundation, de Plastic Soup Surfer en Let’s do It de handen uit de mouwen om de wereld een beetje beter en vrijer van plastic en afval te maken.

Het programma start om 10.00 bij de congreslocatie. Na een korte introductie door onze partners, gaan we aan boord van een aantal sloepen en vertrekken we voor een tocht door de grachten. Onderweg vissen we alle plastic flesjes, blikjes en ander afval dat we tegenkomen, uit het water.

Omdat we ook willen bijdragen aan een oplossing van het probleem, brengen we het afval ook in kaart. Waar treffen we het afval aan en wat is het? Met die data kunnen we de vervuilers beter in kaart brengen en aanspreken. 

Het programma wordt om 14.00 uur afgesloten bij de congreslocatie met een prijsuitreiking. Wie heeft het meeste afval uit het water gevist? Op die locatie zijn tevens een aantal social enterprises aanwezig die gave dingen maken van gerecycled plastic en die allerlei handig producten hebben om minder plastic afval te creëren.

Ben je erbij? Opgeven kan tijdens het congres via de Cvent registratiepagina. Deelname is gratis. 

Meer informatie