Fotograaf Tom Beltman - JCI Wereldcongres 02  2017 - woensdag - JCI Nederland.jpg

Ruim één jaar voorbereiding was er aan vooraf gegaan door de gezamenlijke Limburgse kamers van JCI Roermond, Swentibold, Land van Herle, Zuid-Limburg, Maastricht en De Landen van Overmaze. Donderdag 9 november mochten we 56 Wereldcongres bezoekers mee laten vluchten uit onze gehaaste hoofdstad en onderdompelen in de rust en de Bourgondische levensstijl van onze prachtige provincie.

Eerst werden wij verwelkomd op de Brightlands Chemelot Campus om te horen welke plannen de overheid, onderwijs en het bedrijfsleven samen hebben gemaakt om drie doelen te bereiken: duurzame materialen ontwikkelen, onderwijs verhogen en arbeidsplekken creëren. Een trotse gedeputeerde van Economische Zaken van de provincie Limburg, Twan Beurskens, ontving de delegatie en daarna zorgden presentaties en rondleidingen voor ontwikkelingen van onze Bright Minds.

Hierna kon het genieten gaan beginnen en werden we verwelkomd in het prachtige Maastricht, waar de delegatie niet alleen werd rondgeleid langs de mooiste plekjes van Mestreech maar ook bij diverse lokale ondernemers mocht proeven van lokale specialiteiten, zoals vlaai, chocola en lokaal bier. De afsluiting was in het oudste wijnhuis van Nederland, alwaar onder het genot van diverse wijnen en een avondmaaltijd de dag werd afgesloten. Onze deelnemers hebben genoten en allemaal de Limburgse joie de vivre mee terug genomen naar Amsterdam.