Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

2018, een nieuw era.
De Kempen, was voor mij een voor mij geheel onbekend gebied. Als je vanuit Antwerpen wegrijdt kom je na 15 minuten een bord tegen ‘Welkom in de Kempen’. De Kempen is een bosachtig natuurgebied van ruim 2000 hectare aan én over de Nederlands-Belgische grens. Gebied ‘De Kempen’ is dus vrij groot van omvang.

Na mijn verhuizing van Utrecht naar Eindhoven wilde ik mijn contacten en netwerk daar uitbreiden. Een vriendin in Zwolle (Katrien van den Brink), lid van de kamer daar, tipte mij om lid te worden van Junior Chamber International. Ik ging op zoek naar de Kamer in Eindhoven maar die leek er eerst niet te zijn. Wel was er een JCI de Kempen. Waar lag dat dan??!!

Eindhoven, metropoolregio, bekend van Brainport, Dutch Design Week, Phillips en Worstenbroodjes. Uitgeroepen tot ‘De slimste regio in de wereld’ in 2011. Én natuurlijk ‘de gekste’! De Kamer is vooral actief in en direct rondom Eindhoven. Daarom leek het ons afgelopen jaar niet meer dan vanzelfsprekend om een naamswijziging in gang te zetten.

“We zijn trots dat wij verbonden zijn met Eindhoven en maken door de naamswijziging de verbinding met de stad sterker”, aldus Sjors Santegoets, Secretaris van de Kamer.

De naamswijziging verandert niet wie wij zijn, het versterkt ons juist. Maakt ons herkenbaar in het gebied waarin we opereren. We zijn actief in en komen immers uit Eindhoven. 

Fijne jaarwisseling van JCI Eindhoven
Juul Rameau

(wat is ‘ie’ mooi he ons nieuwe logo)