CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4544 - JCI Nederland.jpg

#Watdan? Een hardloopwedstrijd. #Voorwiedan? Jong en oud. #Waardan? De prachtige Betuwe. #Wanneerdan? De laatste dag van het jaar. #Waaromdan? Omdat oudejaarsdag nog wel een traditie kan gebruiken. #Hoedan? Iets met vele schouders en niet lullen maar poetsen!

Het is juli 2017 als we de koppen bij elkaar steken om door te nemen hoe we het evenement gaan organiseren. Houden we alles bij het oude of gaan we het volledig over een andere boeg gooien. Als al snel blijkt dat onze medeorganiserende partner Rabobank niet meer meedoet, kiezen we er toch maar voor om op de oude leest door te gaan. Dus zo min mogelijk aanpassingen aan het evenement zelf. Toch hadden we een aantal belangrijke verbeterpunten van vorig jaar die we niet ongemoeid wilden laten. De meest noodzakelijke verbetering had te maken met de tijdregistratie. Want dat moest dit jaar beter. Na enkele gesprekken met de plaatselijke atletiekvereniging hadden we dit probleem getackeld. We mochten hun systeem gebruiken. Met chips op de startnummers konden we de tijd van iedere hardloper tot op een honderdste van een seconde nauwkeurig registeren.

Verder werd besloten dat de deelnemers bij de voorinschrijving direct een zak oliebollen konden bestellen, er werden sponsoren aangeschreven en als laatste kreeg de “Oliebollenrace” een nieuwe naam die meer aansloot bij een hardloopevenement: De Oliebollenrun. Eén belangrijk aspect bleef dit jaar onveranderd. De opbrengst gaat naar Team Move2Ur van de Roparun, een team dat al jaren zelf meeloopt en het goede doel van deze hardloopwedstrijd is.

Het is 31 december 2017, we starten de dag vroeg met de wetenschap dat we exact 200 voorinschrijvingen hebben en er 53 zakken oliebollen zijn besteld! Wat een prachtig resultaat is, aangezien het aantal deelnemers hiermee al boven het totaal aantal deelnemers van vorig jaar lag.

De vrijwilligers van team Move2Ur druppelen langzaam binnen, de sporthal wordt klaargemaakt, de route wordt uitgezet en de startboog wordt opgezet. Om 9:30 uur start eerst de kidsrun waar een mooi aantal van 30 kinderen aan mee doet. Het is ondertussen druk geworden bij de sporthal, al snel blijkt dat we ver boven de 200 inschrijvingen uit gaan komen. Sterker nog, de vraag is of we het gaan redden met de 300 beschikbare registratiechips. Uiteindelijk staan er om 10:30 uur ruim 300 hardlopers aan de start! En dus moesten we helaas enkelen zonder registratiechip laten lopen.

Deze editie van de Oliebollenrun was met recht een daverend succes!! Niet alleen omdat we meer dan 300 hardlopers en 1500 oliebollen verkocht hadden. Daarmee hadden we immers ons doel (iets meer deelnemers dan vorig jaar en een goede basis leggen voor 2018) bereikt. Maar veel belangrijker, we kregen na afloop louter positieve reacties. Mensen waren dolenthousiast, waren te spreken over de organisatie en gaven aan volgend jaar weer mee te doen! Een mooier compliment kun je niet krijgen. Ons doel hebben we ruimschoots gehaald, meer deelnemers en er is een robuuste basis gelegd voor de Oliebollenrun 2018. Dus wij roepen alvast op: zet de Oliebollenrun nu al in jullie agenda en kom met jullie kamer dit jaar naar de Betuwe om het jaar sportief met elkaar af te sluiten!