6143_09082018_Dolhuys_Haarlemse Cultuurnacht_Tess Janssen - JCI Nederland - JCI Kennemerland.jpg

Gelijke rechten tussen mannen en vrouwen heeft nog een lange weg te gaan in de wereld. Het gevecht voor de rechten van de vrouw is nog steeds aan de gang. JCI België heeft besloten deze strijd te steunen. Zij steunen het initiatief van ‘STEP’, een organisatie die tolerantie promoot door middel van educatie. STEP (Sensibilisation à la Tolérance via l’Education Permanente) zet zich in om 'International Women's Day' te hernoemen tot 'International Day for Women’s RIGHTS'. Om dit te realiseren, moeten er één miljoen stemmen worden opgehaald en samen met het verzoek worden aangeboden aan de Verenigde Naties. Wij steunen dit initiatief, jij ook?

 Wat is de motivatie

De laatste jaren wordt “International Women’s Day” steeds vaker ingezet als marketingactiviteit door grote organisaties. Op eenzelfde wijze als Valentijnsdag of Moederdag. De huidige naam leidt vooral tot onsmakelijke marketingstrategieën met ‘speciale kortingen’ op vrouwenlingerie en

 

keukenspullen. JCI België gelooft dat deze dag ons er aan zou moeten herinneren dat de rechten van vrouwen overal ter wereld nog steeds geschonden worden. Gelijke rechten voor mannen en vrouwen zijn helaas nog verre van realiteit en vrouwen worden nog steeds gediscrimineerd op basis van hun geslacht.

Waarom zet JCI België zich hiervoor in

“We geloven dat het hernoemen van 8 maart tot ‘International Day for Women’s Rights’ een grote impact kan hebben in België, maar ook in de rest van de wereld, voor de bewustwording rond de genderkloof die nog steeds bestaat. Naast bewustwording willen we ook daadwerkelijke impact creëren door middel van lokale acties waarin Kamers het voortouw nemen in hun gemeenschap om het daadwerkelijke doel en de inhoud van 8 maart te tonen: highlighten van genderkloof problemen", aldus JCI België.

Welke impact wordt verwacht

Door 8 maart te hernoemen tot “International Day for Women’s Rights” wordt verwacht dat het debat rond deze issues weer zal worden hervat en het mensen de gelegenheid geeft om het gesprek met elkaar aan te gaan en de status quo in twijfel te trekken. Hiermee wordt tevens de stimulans gegeven om nieuwe projecten op te pakken die vrouwen en meisjes hun rechten geven.

Geef je stem!

Met jouw hulp kan van dit initiatief daadwerkelijk een pan-Europees impact project gemaakt worden in de support voor 8 maart. De één miljoen stemmen moeten voor 24 juli 2018 worden opgehaald, zodat we dit project tijdens de Global Partnership Summit in New York aan de VN kunnen aanbieden. Wij steunen dit project, jij ook? Stemmen kan hier. Ook kun je de actie volgen op Facebook, Twitter en Instagram.