CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

Eind maart is het federatiebestuur naar de NOM2NOM. Dit is een twinning tussen de besturen van de landen UK, Zwitserland, België en Nederland. Nicolette, Bas, Renée, Pee, Lotte, Vincent en Jan zijn dit keer in de gelegenheid geweest om Nederland te vertegenwoordigen. Doel daarbij was bij een weekend om ervaringen en ideeën uit te wisselen en we waren in totaal met 22 deelnemers. Bestemming van het weekend was het Peakdistrict, een heuvelachtig terrein in het midden van Engeland. Daar verbleven we in een jeugdherberg.

Op vrijdagmiddag zijn we aangekomen in Manchester. Daar hebben we met de reeds aanwezige groep een Concorde tour gedaan op het airport. Op dit vliegveld is de eerste Concorde van Britisch Airways tentoongesteld en tevens het vlaggenschip van de Concordes. Deze specifieke Concorde heeft het meeste vlieguren van allemaal gemaakt. We hebben een uitgebreide rondleiding gehad door dit vliegtuig waarbij de records ons om de oren vlogen. Echt een bijzonder vliegtuig.

 

 

Vervolgens zijn we per touringcar naar onze verblijfplaats gegaan, een jeugdherberg centraal in het Peak District. Best een uitdaging met de touringcar tussen de steile heuvels van dit landschap. Ook de jeugdherberg was niet in 1 keer te vinden, waardoor we er een gratis hike bij kregen. De organisatoren hadden voor ons veel drank en eten ingeslagen, dus we hoefden duidelijk geen dorst of honger te leiden.

Vrijdagavond hebben we gezellig samen gezeten en gedronken en onderling kennis gemaakt waar we elkaar nog niet kenden en een paar interessante spellen gedaan.

Zaterdagochtend hebben Vincent en Jan eerst de wijde omtrek verkend met hardlopen inclusief de hoogste toppen in de omgeving, een mooie uitdaging. In de loop van de ochtend zijn we gestart met 2 activiteiten; een groep is gaan boogschieten, een andere groep ging op fictieve survivaltocht, waarbij er een hut gebouwd en vuur gemaakt moest worden. Zaterdagmiddag hebben we met de deelnemers gebrainstormd over mogelijke versterkingen die we binnen onze JCI landen zien aan de hand van een value proposition canvas. Hierdoor werden de verschillen in aanpak tussen de JCI landen ook duidelijk en hebben we van elkaar kunnen leren.

In de avond was het vervolgens tijd voor Gin proeverij en een toelichting op de soorten gin. Gin kent zijn oorsprong uit Jenever van Nederlandse soldaten die in Engeland werden gestationeerd.  Na de proeverij werd een zaal omgetoverd tot club zaal waar we een feestje hebben gemaakt met de echte feestgangers en Pee als DJ. Tot in de late uurtjes zijn er vervolgens ook nog spellen gespeeld.

 

Zondagochtend hebben we bij schitterend weer nog een mooie wandeling gemaakt tussen de heuvels van het peak district. Na de lunch was het vervolgens tijd om terug te keren naar het vliegveld voor de vlucht terug naar NL. Een geslaagd twinning evenement!