6143_09082018_Dolhuys_Haarlemse Cultuurnacht_Tess Janssen - JCI Nederland - JCI Kennemerland.jpg

Iedereen heeft wel eens een aanmoedigend zetje van een vriend, collega of familielid nodig om in actie te komen. JCI Friesland vraagt alle JCI Kamerleden van Nederland om zich te registreren als bloeddonor. 

Want Bloeddonors zijn van levensbelang. 1 op de 4 mensen heeft ooit in zijn leven bloed nodig, terwijl maar  2% van de bevolking bloed geeft. Donorbloed redt elke dag het leven van mensen die bijvoorbeeld een ernstig ongeluk hebben gehad of een zware bevalling. Ook krijgen patiënten die kanker hebben vaak donorbloed om aan te sterken tijdens het behandelingstraject. Dit alles kan alleen door de ongeveer 400.000 Nederlanders die vrijwillig en belangeloos een aantal keer per jaar bloed of plasma afstaan.

"Bloed is een kort houdbaar product is, waardoor we veel donors nodig hebben om de voorraad op peil te houden. Als er opeens een stijgende vraag naar bloed is, moeten we genoeg mensen kunnen oproepen om te komen doneren. Met één keer doneren kan je wel drie patiënten helpen; zo maakt elke donatie het verschil!" - Vera Seriese, Sanquin Communicatie.

We willen de registraties in heel Nederland verhogen door elkaar te motiveren door een gezonde competitie. In de basis gaat het als volgt:

- Meld je aan:  https://tinyurl.com/t8xd2jxm

- Tag jouw JCI Kamer en/of twee andere personen 
- Deel de post op Instagram of facebook

De JCI Kamer met de meeste tags op zijn naam wint de bloedmooie en eervolle JCI donorkamer prijs van het jaar 2021!

Elke JCI Kamer mag zijn eigen methode gebruiken om de actie zichtbaarheid te geven. Ondersteunend kunnen we vanuit JCI Friesland marketing materiaal van Sanquin meesturen en van onszelf.