CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4584 - JCI Nederland.jpg

Van kleine tot hele grote initiatieven, we hebben prachtige voorbeelden voorbij zien komen van inzamelingsacties van goederen en gelddonaties. Een van de Kamers in Nederland die actief aan de slag is gegaan met inzamelingsacties is JCI Kennemerland. Zij hebben de afgelopen weken diverse acties gedaan om de actie "JCI help for Ukraine" te steunen. Niet alleen hebben zij op 12 maart ruim negen pallets aan levensmiddelen ingezameld. Ook hebben zij acties opgezet om geld in te zamelen. 

Statiegeld opbrengsten 

JCI Kennemerland heeft in vier lokale vestigingen van de Albert Heijn Vos in Haarlem een hele maand een statiegeld-actie gedaan. Klanten van de Albert Heijn konden hun 'bonnetje' voor de ingeleverde flessen via een donatiebox naast het inleverpunt doneren aan de actie. Vervolgens heeft de Albert Heijn de totale opbrengst verdubbeld. Hiermee hebben zij in een maand tijd ruim EUR 3.440,- kunnen inzamelen voor de actie. 

Appeltaarten verkoop on- & offline 

Daarnaast heeft de Kamer al 40 jaar lang de traditie om appeltaarten te verkopen tijdens Koningsdag. Ieder jaar bakken de leden van de Kamer zelf taarten en gaat de volledige verkoopopbrengst naar een door de Kamer gekozen doel. Dit jaar is gekozen om de opbrengst te doneren aan de actie  "JCI help for Ukraine". 

Omdat vorig jaar de oorspronkelijke editie op Koningsdag vanwege corona niet kon doorgaan, hebben ze toen online taarten verkocht met de mogelijkheid van donaties. Wegens het succes was het dit jaar dan ook mogelijk om zowel online een taart te doneren én een taartje te komen eten tijdens de Koningsdagmarkt in Heemstede. De gedoneerde taarten worden door de Kamer uitgedeeld aan Oekraïense vluchtelingen in Haarlem.  

Doordat de appeltaarten dit jaar on- en offline werden verkocht is de actie nu al een groot succes!! Omdat de actie nog altijd loopt is het definitieve bedrag nu nog niet bekend, maar de teller staat al op EUR 2.700,-. Tot en met 5 mei is het mogelijk om de actie te steunen via https://www.jci-kennemerland.nl/taart. Dus help mee! 

Wil jij ook net als JCI Kennemerland samen met je Kamer aan de slag om de actie JCI Help for Ukraine te steunen? Neem dan gerust contact op met het landelijke team voor tips via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.