Samen voor een schonere wereld!

Op 15 september 2018 is het zover: World Cleanup Day. Wereldwijd gaan miljoenen mensen in 150 landen de straat op om afval op te ruimen. JCI is partner van World Cleanup Day, in Nederland komen we samen met de Plastic Soup Foundation in actie. Diverse Kamers organiseren, elk op hun eigen manier, mooie projecten om samen hun eigen omgeving op te ruimen en bewustwording te creëren. Doe jij ook mee?

Meer over World Cleanup DayBekijk onze projecten

De wereld opruimen in een grote beweging?

Lees meer

Plastic
Fantastic?

Lees meer

Doe jij ook mee?

Een aantal van onze Kamers organiseert een activiteit tijdens World Cleanup Day. En jij bent van harte welkom om aan te haken. Bekijk hieronder de projecten en meld je aan voor een project bij jou in de buurt.


Amersfoort

Op 11 september wordt er een interessante lezing gegeven over zwerfafval en hoe we hier op een positieve manier mee om kunnen gaan. Op 15 september zelf worden er op verschillende plekken in de stad opruimacties gehouden: op het water en op het land, al dan niet rennend (ploggend!). Deze acties worden onder andere georganiseerd in samenwerking met Matchpoint, Kanovereniging Keistad en Gemeente Amersfoort.

Bekijk evenement


020

De diverse Kamers uit Amsterdam en Amstelveen trekken samen op om mensen inhoudelijk te inspireren en informeren over de vorming en verwerking van afval. Daarnaast wordt er natuurlijk ook zwerfafval verzameld op diverse plekken binnen het 020 gebied.

Bekijk evenement


Arnhem

Op 15 september slaan de gemeente Arnhem en de business- en netwerkclub JCI Arnhem de handen ineen om tijdens de World Cleanup Day de stad een stukje schoner te maken. De Rhinecleanup is een samenwerking tussen diverse steden die aan de rivier de Rijn liggen (van oorsprong tot de Noordzee). We gaan bijdragen aan het verminderen van de 1 miljoen kilo afval die jaarlijks via de Rijn de zee in stroomt!

Bekijk evenementMeld je aan


Breda

Op 15 september slaan JCI Breda en de gemeente Breda de handen ineen om de stad een stukje schoner te maken. Samen gaan we trash walken! Al wandelend afval opruimen in en rondom de singels. Je krijgt van ons een digitale kaart mee, met locaties waar we gaan opruimen. Samen met je vrienden, familie en andere aanwezigen gaan we aan de slag om de stad een beetje schoner te maken en een bijdrage te leveren aan de World Cleanup Day!

Bekijk evenement


Den Bosch

In Den Bosch wordt een trash hunt georganiseerd, waarbij tijdens een leuke tocht door de stad of over het water (in een bootje) zwerfafval wordt verzameld. Al het afval wordt centraal verzameld en vastgeled voordat het door de afvalverwerkingscentrale wordt opgehaald. De dag wordt afgesloten met een een ‘fun’ activiteit en een Bring Your Own BBQ.

Bekijk evenement


Den Haag

De Haagse Kamers hebben de handen ineen geslagen om het Scheveningerstrand onder handen te nemen. Als heuse grondstofjutters gaan de deelnemers met juttas een mooie strand- en duinwandeling maken en onderweg wordt het zwerfafval opgeruimd. De volle juttassen worden aan het einde van de dag ingeleverd bij een van de strandtenten, alwaar dan de borrel koud staat, zodat we nog even rustig kunnen napraten.

Bekijk evenement


Eindhoven

Op 15 september slaan JCI Eindhoven en de gemeente Eindhoven de handen ineen om tijdens de World Cleanup Day de stad een stukje schoner te maken. Er wordt in de ochtend verzameld op Strijp-S en gestart met een kort welkomstwoord. Daarna gaat de actie echt beginnen en kan er gekozen worden tussen ''trashwalking'' of ''plogging''. Op Strijp-S en in de nabijgelegen parken zullen wij dus al wandelend en hardlopend afval gaan verzamelen. Aan het einde van de ochtend wordt al het afval verzameld en ingeleverd en kunnen de deelnemers met een goed gevoel naar huis!

Bekijk evenement


Geldermalsen

Op 15 september gaan we vanaf 10:00 uur een grootse zwerfafvalactie houden. In samenwerking met de gemeente Geldermalsen en plaatselijke zwerfafvalbrigades brengen een zo groot mogelijke groep mensen - letterlijk - in beweging. We deze actie om 12:00 uur gezamenlijk af op de gemeentewerf, waar we met elkaar inzichtelijk zullen maken wat een uurtje afval inzamelen voor opbrengst genereert.

Bekijk evenement


Gouda

Als onderdeel van het 50-jarige lustrum wil JCI Gouda graag iets terug doen voor haar omgeving. Daarom gaan zij, samen met inwoners van Gouda, de stad opruimen. Meer informatie volgt snel!

Bekijk evenement


Rotterdam

Op 15 september 2018 steken wij ook in Rotterdam de handen uit de mouwen voor een schonere aarde! Vanaf 10:00 uur organiseert JCI Rotterdam een schoonmaakactie in het centrum van de stad. Het doel van de actie is om in 2,5 uur tijd zoveel mogelijk afval op te ruimen. Wil jij ook je steentje bijdragen? Bekijk dan snel ons evenement en meld je aan!

Bekijk evenement


Utrecht

Maak iets levends van je plastic afval! In samenwerking met de gemeente, Earthkweek en kunstenares Kunstenares Angelina Kumar gaan we op 15 september samen met de Utrechtse burger afval opruimen in een Utrechts park. De verzamelde plastic flessen worden omgetoverd tot een creatieve plantenbak. In voorbereiding op World Cleanup Day hebben we In juli een bedrijfsbezoek georganiseerd bij het afvalverwerkingsbedrijf AVR.

World Cleanup Day Partners

Ook een project organiseren?

Wil jij en/of jouw Kamer ook een gaaf World Cleanup Day project organiseren? Meld het via onderstaande button. Wij zorgen dat je in de bovenstaande lijst wordt opgenomen en je kunt dan rekenen op de ondersteuning van het landelijke World Cleanup team.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.