JCI in Nederland

Junior Chamber International

JCI (Junior Chamber International) is het wereldwijde netwerk voor ambitieuze, ondernemende mensen tot 40 jaar die actief bijdragen aan de maatschappij. Wij dagen onszelf en onze omgeving uit om het verschil te maken en beter te doen. Dat doen we door onszelf en elkaar te inspireren en ondersteunen om het beste uit onszelf te halen en door actief bij te dragen aan positieve verandering in de gemeenschap waarin wij wonen, werken en leven. JCI is gebaseerd op vier pijlers. Community, Training, Business, en Internationaal. De motivatie om lid te worden, zijn mede door onze pijlers, erg verschillend. En toch delen we dezelfde vorm van positieve energie.

JCI biedt de nieuwe generatie jonge professionals waardevolle kansen voor persoonlijke groei, zakelijk netwerken en maatschappelijke betrokkenheid. Door trainingen, internationale uitwisselingen en betrokkenheid bij maatschappelijke projecten stimuleert JCI Nederland de ontwikkeling van leiderschapscapaciteiten en het opbouwen van een breed netwerk. 

Tegelijkertijd biedt het mogelijkheden om actief bij te dragen aan positieve veranderingen in de samenleving. Wij doen dit met een open houding en een flinke dosis nieuwsgierigheid. Bovendien zijn we daarin een tikje rebels: we zijn jong, energiek, hebben een duidelijke eigen mening en doen dingen graag op onze manier. Kortom, wij dagen de status quo uit, omdat we geloven dat het beter kan. 

Wij geloven namelijk dat vele kleinschalige, lokale projecten samen een enorme globale impact leveren. Zo dragen we bij aan een eerlijkere, rechtvaardigere en duurzame wereld.

Missie

Wij bieden ontwikkelmogelijkheden en leiderschapskansen aan jonge ondernemende mensen wat hen in staat stelt positieve verandering teweeg te brengen.

JCI Nederland heeft als doel Kamers en leden in Nederland een professionele boost te geven in hun ontwikkeling om daarmee lokale impact te creëren. Dat doen wij door de Kamers en hun leden te motiveren, te prikkelen en uit te dagen hun grenzen te verleggen en ze te stimuleren hun activiteiten te richten op de SDG’s.

Visie

Wij willen het belangrijkste wereldwijde netwerk met de nieuwe generatie leiders zijn.

JCI Nederland wil het vooraanstaande netwerk zijn voor jonge ondernemende mensen. Wij richten ons specifiek op ambitieuze, ondernemende mensen tot 40 jaar die met beide benen in de maatschappij staan en daar een positieve bijdrage aan willen leven. Het lidmaatschap van JCI is een waardevol cadeau voor jezelf en dit dragen leden met trots en plezier uit.

Waar we voor staan

Netwerk voor jonge ondernemende mensen die actief bijdragen aan de maatschappij

JCI Nederland is een organisatie voor ambitieuze en ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar. We zoeken naar duurzame oplossingen voor complexe problemen in alle sectoren en ontwikkelen onze leiderschapsvaardigheden om wereldwijde netwerkers, ondernemers en changemakers te worden. JCI inspireert, stimuleert en ondersteunt jonge mensen, waardoor ze zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en lokale impact kunnen creëren. We herkennen uitdagingen, nemen eigenaarschap en werken samen met onze gemeenschap om structurele oplossingen te vinden. JCI vormt een netwerk van jonge, ondernemende mensen die actief bijdragen aan de maatschappij.

Een waardevol en leuk netwerk waar je bij wilt horen

JCI is een waardevol netwerk van jonge ondernemende mensen die elkaar inspireren en samenwerken aan projecten. Als lid van JCI Nederland maak je deel uit van een netwerk van leuke, actieve en betrokken professionals. Samen geniet je van plezierige ontmoetingen, waarbij je waardevolle (leer)ervaringen opdoet en jezelf versterkt als persoon en young professional. Deze ontmoetingen en gezelligheid dragen bij aan het opbouwen en versterken van je netwerk.

Betrokken

Echte betrokkenheid is typerend voor JCI. We voelen ons betrokken bij onze gemeenschap, bij mensen en situaties die onze hulp kunnen gebruiken en bij elkaar. We luisteren zonder vooroordeel en staan los van geloof- of politieke overtuiging en zoeken verbinding met mensen en partijen om samen een positieve bijdrage te leveren. Als Kamer stimuleren we elkaar om open te zijn over de persoonlijke uitdagingen, zodat we elkaar kunnen helpen en inspireren, op weg naar een betere wereld.

Inspirerend

Wij willen het verschil maken, we willen de wereld laten zien dat het anders (beter) kan. We inspireren mensen om het beste uit zichzelf te halen en beter te doen. Wij laten zien dat uitdagingen eigenlijk kansen zijn, we bieden een lonkend perspectief en denken in oplossingen. Door inspirerend te zijn zorgen we dat mensen in beweging komen; dat ze meegaan in onze ambitie en dat we samen lokale impact kunnen realiseren.

Uitdagend

JCI-ers zijn mensen die met beide benen in de maatschappij staan en bij willen dragen aan een positieve verandering in hun eigen gemeenschap. Uitdagers dus. Ze gaan actief op zoek naar mensen of situaties in hun leefomgeving die ondersteuning kunnen gebruiken en werken (samen met partners) aan een structurele oplossing. Dat noemen wij lokale impact! JCI Nederland motiveert, prikkelt en daagt JCI Kamers en hun leden uit hun grenzen te verleggen en stimuleert hen hun activiteiten te richten op de Sustainable Development Goals.

Samen

Alleen ga je sneller, samen kom je verder: Deze uitdrukking is JCI op het lijf geschreven.
Wij geloven dat je samen betere resultaten kunt behalen. Door samen te werken leer je van elkaar, kun je elkaar helpen en gebruik maken van elkaars netwerk. Daarnaast, en zeker niet onbelangrijk, is samen ook een stuk gezelliger dan alleen. Daarom wordt er binnen JCI samengewerkt in commissies en kenmerken onze projecten en acties zich door de samenwerking met partijen die het gezamenlijk doel wederzijds versterken en versnellen.

Ondernemend

JCI-ers zijn jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. Wij investeren onze tijd, kennis en ervaring om te leren, samen te werken, plezier te maken en een positieve bijdrage aan onze gemeenschap te leveren. Op deze manier ontwikkelen wij onszelf – zowel op persoonlijk als zakelijk vlak – en onze omgeving.