JCI wereldwijd

Part of a bigger picture

JCI Nederland is onderdeel van Junior Chamber International, het wereldwijde netwerk voor jonge ondernemende mensen die actief bijdragen aan de maatschappij. JCI is wereldwijd actief op meer dan 5000 locaties in bijna 115 landen. Wij dagen elkaar en onze omgeving uit om beter te doen. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, een positieve bijdrage te leveren. JCI Nederland telt ongeveer 1.200 leden, verdeeld over zo’n 70 lokale verenigingen die Kamers worden genoemd.

To provide leadership development opportunities that empower young people to create positive change.

Ervaar het Internationale JCI netwerk

JCI biedt je de mogelijkheid om internationale contacten en ervaringen met andere culturen op te doen via verschillende internationale trainingen, area conferenties en het Wereldcongres of door het vervullen van internationale functies. Laat deze kans zeker niet onbenut!

Europese Conferentie

Elk jaar wordt in mei/juni – in een andere Europese stad – de Europese Conferentie (EC) georganiseerd. Centraal staat het officiële JCI-programma met vergaderingen (nationaal voorzitters), trainingen en workshops. Daaromheen worden bedrijfsbezoeken, toeristische uitstapjes, gastsprekers, trainingen, feestavonden en sportevenementen georganiseerd.

Wereldcongres

Door JCI International wordt er elk jaar – in november – een Wereldcongres (WC) georganiseerd. Het WC is vergelijkbaar met een EC maar dan met leden wereldwijd. Een ongekende mogelijkheid om met JCI-ers wereldwijd in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Twinning

Het JCI Twinning programma gaat over samenwerkingsovereenkomsten tussen lokale kamers in verschillende regio’s of landen op vrijwillige wederzijdse basis.

Uitwisselingsbezoeken, ideeën doornemen, gezamenlijk projecten opstarten, werken aan een (business)relatie door bedrijven te bezoeken en/of elkaars cultuur leren kennen horen daarbij. Het potentieel bestaat uit ruim 5000 JCI-kamers die in 115 landen wereldwijd actief zijn! Doelstelling van twinning is om een sterkere positieve impact te realiseren vanuit samenwerking en het delen van ervaringen.